2021. július 13., 11:07

Foci Eb 2020: A döntő után kirabolták a McLaren F1-es pilótáját

Támadás és rablás áldozata lett Lando Norris a futball Európa-bajnokság múlt vasárnapi londoni döntőjének helyszínén. A McLaren F1-es versenyzője jól van, de megrázták a történtek.

Lando Norris
Fotó: TASR/AP

A világbajnoki pontverseny negyedik helyén álló pilóta az angol-olasz finálét követően szeretett volna beszállni McLaren sportkocsijába, amikor rátámadtak és letépték a kezéről a csapata számára készített egyedi, 40 ezer font  értékű Richard Mille óráját.

Az istálló közleménye szerint a pilótát megrázta az eset, de már jól van.

Az angolok és az olaszok válogatottjának összecsapását több mint 60 ezer néző előtt rendezték meg, ám a mérkőzés előtt részeg huligánok csoportja tört be jegy nélkül a stadionba.

A mérkőzést Lando Norris, a McLaren F1-es versenyzője is a helyszínen tekintette meg, közösségi oldalán az olaszok sikerét hozó találkozó után még fotót is posztolt magáról a Wembleyből.

A brit Sun című lap szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy a találkozó után Norris éppen a McLaren GT sportautójához tartott, amikor pár huligán rátámadott. Az egyikük lefogta, miközben a másikuk levette a 40 ezer angol fontot érő Richard Mille-óráját a karjáról.

Szerencsére Lando sértetlenül megúszta, de érthető módon megrázták a történtek. A csapat támogatja Landót, és biztosra vesszük, hogy a versenyzést kedvező szurkolók is csatlakozni fognak hozzánk, hogy a legjobbakat kívánjuk neki a hétvégi Brit Nagydíjra. Mivel ez most már rendőrségi ügy, ennél többet nem mondhatunk

- írta a wokingi istálló.

Az Eb-döntőn nem Norris volt az egyetlen, akit hasonló megrázkódtatás ért. A stadionba betörő, és ott jogtalanul helyet foglaló huligánok többek között az angol válogatott labdarúgók családtagjait is zaklatták, verekedések törtek ki a lelátón és a külső területeken.

A becslések szerint vagy 2500-an lehettek azok, akik jegy nélkül jutottak be, összesen 86 személyt vettek őrizetbe, a biztonságiak pedig 19 sérülésről adott hírt a szervezők körében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.