2021. december 13., 09:51

Abu-Dzabi Nagydíj: Verstappen korszakos és történelmi sikerétől hangos a világsajtó

Mítoszromboló, korszakos és történelmi sikerként jellemezte a nemzetközi sajtó Max Verstappennek, a Red Bull holland versenyzőjének világbajnoki diadalát, melyet a vasárnapi Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj megnyerésével hódított el, az utolsó körben megelőzve riválisát, a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltont.

Max Verstappen
Fotó: TASR/AP

Nagy-Britannia

Daily Mail:

"Ezt a futamot a Forma-1 csúcspontjaként hirdették meg, és a verseny meg is adta a világnak azt, amit akart. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a sportágban másképpen értelmezik a tisztesség, az igazságosság és az esélyegyenlőség fogalmát. Egy kis szabálymódosítással az előzetesen beígért drámának és látványosságnak megfelelően dőlt el a világbajnoki cím".

The Sun:

A biztonsági autó kirántotta Hamilton lába alól a szőnyeget, ami történt, az pedig minden bizonnyal a Forma-1 történetének legnagyobb vitáját eredményezi".

The Guardian:

"Max Verstappen nyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat és ezzel pályafutása első Forma-1-es világbajnoki címét, de a vita, amely a sikerét kíséri még mindig kissé kétségessé teszi a diadalát".


Olaszország

La Gazzetta dello Sport:

Verstappen-Hamilton, az utolsó kör felért egy szívinfarktussal".

Corriere dello Sport:

"Verstappen őrült öröme. A holland versenyzőből minden feszültség kirobbant, amint megnyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat és ezzel pályafutása első F1-es világbajnoki címét".

La Repubblica:

"Verstappen a világbajnok egy hihetetlen döntő futam után. Hamiltont az utolsó körben előzte meg riválisa. A biztonsági autó pályára küldése öt körrel a vége előtt mindent felborított".

Spanyolország

Marca:

A világbajnok Verstappen ledöntötte Hamilton mítoszát. Egy egyszeri és megismételhetetlen döntőben Max a porfelhőben hagyta maga mögött Lewist, akinek így nem sikerült megdöntenie Michael Schumacher rekordját".

El Mundo Deportivo:

"Verstappen, világbajnok az utolsó körben! Hamilton karnyújtásnyira került a világbajnoki címtől, de a biztonsági autó pályára küldése öt körrel a vége előtt mindent megváltoztatott".

Franciaország

L'Équipe:

Megnyirbálták Hamilton szárnyait. A Nico Rosberggel szemben elveszített 2016-os küzdelem után ezúttal Max Verstappennel szemben maradt alul a hétszeres világbajnok. Ez a bizonyíték arra, hogy Nagy-Britannia nem legyőzhetetlen és nem is tévedhetetlen".

Ausztria

Kronen Zeitung:

"Történelmi! Verstappen lezárta a Hamilton-érát. Ritkán láthatunk olyan Forma-1-es versenyzőt, aki már annyira fiatalon bizonyítani tudja a tehetségét, mint Max Verstappen".

Svájc

Blick:


Provokatívnak hangzik a kérdés: vajon megérdemelten lett Forma-1-es világbajnok Max Verstappen? Igen, ha az egész idei szezont figyelembe vesszük".
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.