2023. január 27., 13:45

A Ferrari új csapatfőnökének egyetlen célja a világbajnoki cím megnyerése

Az egyetlen cél a világbajnoki cím megnyerése, a versenyzők pedig egyenlő feltételekkel vágnak neki a Forma-1-es idénynek a Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint.

Ferrari
Fotó: TASR/AP

Az 54 éves francia szakember szerint a maranellói istálló számára minden adott ahhoz, hogy

sikeres legyen, és a mezőny egyik legjobb csapataként nem is lehet más a célja, mint a győzelem.

Vasseur január 9-én érkezett a Ferrarihoz az Alfa Romeótól, és azóta első alkalommal tartott online sajtóbeszélgetést, melyen hangsúlyozta:

nem lehet úgy elkezdeni egy idényt, hogy elégedettek lennének a második hellyel is, mert ez az ambíció hiányát jelentené.

A Ferrari 2008 óta nem nyert konstruktőri vb-címet, egyéniben pedig legutóbb 2007-ben a finn Kimi Räikkönen diadalmaskodott a vörös autóval. Az előző idény elején az olaszok versenyképesnek tűntek, de stratégiai, műszaki és versenyzői hibák miatt viszonylag hamar elveszítették annak az esélyét, hogy komolyan harcban legyenek a végső sikerért az már kétszeres világbajnok holland Max Verstappennel, valamint csapatával, a Red Bull-lal.

Vasseur úgy vélte, a stratégiai döntések nem csak arról az egy személyről szólnak, "aki a jéghegy csúcsán van", és "arrogáns lépés" lenne tőle, ha két héttel a csapatfőnöki kinevezése után máris átalakítaná a szervezeti struktúrát és kultúrát a Ferrarinál.

Folyamatosan egyeztetünk arról, hogy hogyan tudunk ebből a szempontból javulni, mik a gyengeségek, és igyekszünk jobb munkát végezni. Ugyanakkor ez egy lépésről lépésre haladó fejlődés, a nagy módosítások szerintem nem érnének célt. Bízom az itt dolgozókban, aztán ha néhány hét, vagy hónap múlva mégsem működnek jól a dolgok, akkor cselekedni kell

- jelentette ki.

A versenyzők közötti sorrendről Vasseur azt mondta,

a monacói Charles Leclerc és a spanyol Carlos Sainz Jr. egyenlő esélyekkel vág neki a szezonnak, ugyanakkor ha az idény során eljön az a pillanat, hogy ebben a tekintetben változtatásra van szükség, akkor ő maga rendelkezik majd erről csapatfőnökként.

A Ferrari történetének második francia F1-es vezetőjeként Vasseur elmondta, több mint húsz éve jó kapcsolatban van az egyetlen olyan honfitársával, Jean Todttal, aki irányította a Ferrarit, és a nemzetközi szövetség (FIA) korábbi elnökétől szívesen fogadja majd a tanácsokat.

A Forma-1 23 futamos idénye március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.