2021. február 21., 15:03

Segítség a bajban: 23 tonna élelmiszert osztottak szét a gazdák

Több mint 23 tonna élelmiszert adományoztak a mobil tesztelőállomások és egészségügyi intézmények számára a szlovákiai gazdák és az élelmiszertermelők, hogy így köszönjék meg a koronavírus-járvány első vonalában szolgálatot teljesítőknek az áldozatos munkájukat.

Médialapozó
Fotó: sppk.sk

Az „Önök segítetek, mi megköszönjük!” (Vy pomáhate, my ďakujeme!) elnevezésű országos adományozási projekt február 12-én indult és egy héten át tartott. 

A gazdák és élelmiszertermelők országszerte több mint 60 településen szállítottak ki adományt a napokban.

Az akcióba 29 regionális mezőgazdasági és élelmiszeripari kamara, továbbá néhány élelmiszeripari szövetség is bekapcsolódott - közölte Jana Holéciová, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) szóvivője.

Az egészségügyi dolgozóknak, gyerekeknek és időseknek zöldséget, burgonyát, gyümölcsöt, gyümölcslevet, tejtermékeket, húsárut, teát, tartós élelmiszert, tojást és fűszereket adományoztak.

A helyi termelők a regionális élelmiszerek ajándékozásával szerettek volna köszönetet mondani a kórházaknak, a mobil tesztelőpontokon (MOM) dolgozóknak, illetve a regionális közegészségügyi hivatalok, a nyugdíjas otthonok, az árvaházak és sok más jótékonysági szervezet alkalmazottainak, akik segítséget nyújtanak például a rászoruló családoknak, vagy a hajléktalanoknak. 

Az országos megmozdulás keretében Felvidék számos pontján, a magyarlakta városok közül Dunaszerdahelyen, Komáromban, Léván, Ipolyságon, Nagykürtösön, Losoncon és Rimaszombatban is megtörtént az élelmiszercsomagok kiosztása. 

A témával bővebben a Magyar7 hetilap következő számában foglalkozunk.

+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.