2020. február 4., 15:55

Néhány országban a madárinfluenza miatt betiltották a szlovák baromfi behozatalát

Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hivatal az egyes szlovák élelmiszerek behozatalának betiltásáról kapott jegyzéket Ukrajnából, Izraelből és az Egyesült Arab Emirátusokból.

Ukrajna betiltotta a keltetőtojások, baromfi és baromfitermékek (kivéve azokat a termékeket, amelyeket úgy kezeltek, amelyek garantálják a betegség kórokozójának megsemmisítését) behozatalát Ukrajnába, Szlovákia magas madárinfluenza patogenitású területeiről.     

Izrael betiltotta az élő baromfi, keltetőtojás, étkezési tojás, baromfihús, toll és fogságban tartott madarak behozatalát Szlovákiából Izraelbe.

Az Egyesült Arab Emírségek betiltották minden madár (háziasított és vadon élő), baromfi és nyers húskészítmények behozatalát Szlovákiából.

A tojás és a feldolgozatlan baromfihús-termékek behozatalát szabályozni fogják, és egészségügyi bizonyítvánnyal kell rendelkezniük. A hőkezelt baromfihús behozatala megengedett

- tette hozzá a Szlovák Köztársaság Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hivatal Igazgatósága.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.