2021. december 2., 12:49

Még a bor is drágább lehet?

A szlovákiai borászok arról tájékozatták a nyilvánosságot, az idei termés eredményeként 10 százalékkal csökkenhet a hazai bormennyiség.

bor
Fotó: unsplash.com

A Kis-Kárpátokban a borászoknak az idei év súlyos visszaesést jelent, hiszen 40 százalékkal kevesebb termést tudtak begyűjteni, amely a borárakra is hatással lesz.

Az elemzők szerint az olcsóbb árkategóriájú borok esetén az emelkedés akár 9 százalékos is lehet, amely ugyan nem lesz kedvező hatással a piacra, de azt más tényezők is befolyásolják.

Tegyük hozzá, a termés nem csak a térségben volt kedvezőtlen, az európai "nagyok", Franciaország, Spanyolország és Olaszország esetében a visszaesés 17 százalékos volt. Ehhez pedig még hozzá kell adni a járvány okozta kedvezőtlen körülményeket, amikor az éttermi fogyasztás is jóval visszaesett, így egyértelmű, hogy ezen a területen is fontos lesz a célzott gazdasági támogatás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.