lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. március 4., 15:47

Egyre több hazai bárányhús kerül az üzletekbe

Évről évre egyre több hazai bárányhús kerül az üzletekbe. A 2018-as évi 8000 darab a tavalyi évben már 22 ezerre emelkedett - jelentette ki hétfőn Richard Takáč (Smer-SD) földművelési miniszter.

élelmiszer
Fotó: unsplash.com

Egyúttal felszólította a lakosságot, hogy húsvét előtt a hazai bárányhúst is vásárolja a boltokban.

Együttműködünk a termelőkkel annak érdekében, hogy egész évben elegendő hazai bárányhús legyen a boltokban. Ezzel szorosan összefügg a juhtejtermelés növelése is, ami segít az élelmiszer-önellátás kialakításában

– mondta Takáč.

Igor Nemčok, a Szlovákiai Birka- és Kecsketenyésztők Szövetségének elnöke leszögezte, a hazai bárányhús garantáltan jó minőségű és megfelelően ellenőrzik, a fogyasztók teljesen biztosak lehetnek benne, hogy friss és egészséges húst vásárolnak.

Az elmúlt évek trendjei azt mutatják, hogy főleg húsvét előtt nő meg a kereslet, de vannak tenyésztők, akik egész évben ezzel foglalkoznak, és nekik köszönhetően nő a juhtejtermelés is

– jelentette ki Nemčok.

A miniszter hozzátette, tárcája mindent megtesz, hogy emelkedjen az üzletláncok kínálatában a hazai bárányhús aránya, és emellett a közvetlen szövetkezeti értékesítés is bővüljön.

A cél a kecske- és birkaállomány számának további növelése az országban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.