lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2024. január 12., 13:11

Valmont

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

valmont

Épp akkor kapcsoltam az egyik cseh tévécsatornára, amikor elkezdődött Miloš Forman filmje. Gondoltam, még sosem láttam az egészet, hát most belepislantok. Ottragadtam a képernyő előtt. A csodálatos látvány odaszegezett. Romantikus dráma, kastélyok, csodás ruhaköltemények… Igazi kosztümös film.

Mindig szerettem az ilyesmit… Szerelem, ármány, intrika. Ki jár jól a végén? Ráadásul reklámok sem szaggatták szét az élményt. Mindig is elfogult voltam a cseh filmrendezőkkel és a cseh filmekkel szemben, mert van bennünk egyfajta derű, életigenlés, játékosság, ami csak rájuk jellemző.

Ezt most is kiéreztem. Meg aztán, Annette Bening az egyik kedvenc színésznőm, aki az ármánykodó Merteuil márkiné szerepében is belopta a magát a szívembe. A gaz csábítóként pedig Colin Firth tündököl.  

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.