lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2020. december 4., 15:45

Tíz szervezetet díjazott idén a Prima Primissima Alapítvány

A járványhelyzet miatt, rendhagyó módon tíz társadalmilag kiemelten hasznos, ám a világjárvány miatt hátrányos helyzetbe került szervezet kapta meg idén a Prima Primissima Alapítvány díjait és az azokkal járó 20-20 millió forintos jutalmat.

Csányi Sándor
Csányi Sándor
Fotó: Archívum

Az elismerést 2020-ban az Autizmus Alapítvány, az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány, az Együtt az Autistákért Alapítvány, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Gyermekleukémia Alapítvány, a KézenFogva Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Országos Mentőszolgálat, valamint a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért nyerte el - jelentette be a pénteki online eredményhirdetésen Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

Balogh Gabriella emlékeztetett arra, hogy a Prima Primissima Díjat tizennyolc évvel ezelőtt Demján Sándor alapította, majd tőle tíz év után Csányi Sándor vette át a díj finanszírozását.

Az alapítvány által tavasszal kiküldött jelölési felkérésekre több mint 600 jelölés érkezett be - ezeket 2021-ben fogják figyelembe venni -, ám szembe kellett nézni azzal, hogy a díjátadót a megszokott formában ebben az évben nem lehet megtartani - idézte fel.

Balogh Gabriella elmondása szerint ezért nyáron újra felkeresték a jelölőket, olyan szervezeteket keresve, amelyek a valamilyen hátrányos helyzetbe kerültek a világjárvány miatt. Végül több mint 200 szervezetre kaptak javaslatot, ezek közül választották ki azt a tízet, amelyek munkájára a járványhelyzet idején a legnagyobb szükség van.

Balogh Gabriella elmondta azt is, hogy idén változott a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának összetétele: Baán László és Dávid Ferenc helyét Kodolányi Gyula író és Freund Tamás agykutató, a Magyar Tudomány Akadémia elnöke vette át.

A díjazott szervezetek képviselői az eredményhirdetés után mindannyian kiemelték, hogy az elismeréssel járó 20-20 millió forint hatalmas segítséget jelent majd a munkájukban, valamint hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a Prima Primissima Díjjal nagyobb figyelmet kaphatnak az általuk képviselt, társadalmilag fontos ügyek.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.