2022. augusztus 19., 15:48

Szubjektív: Szent László hermája

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

Oly régen láttuk, s már annyiszor készültünk ismét megnézni, hogy úgymond a „körmünkre égett”. Szent László király győri ereklyetartóját minden magyarnak látnia kéne, hiszen ezeréves államiságunk egyik legszebb szimbóluma és nem pusztán szakrális szempontból megrendítő a látványa. Szent királyunk hermáját, a több mint 600 éves ötvösművészeti remeket a Nagyboldogasszony-székesegyház Héderváry-kápolnájában néztük meg a napokban. Nemrég vált bizonyossá, hogy a csodálatos ereklyetartóban valóban Szent László csontjai találhatók. Az élmény fennköltségét emeli, hogy 1996-ban, második magyarországi látogatása alkalmával ebben a kápolnában imádkozott Szent II. János Pál pápa a vértanú, Apor Vilmos püspök sírjánál, akit a szovjetek gyilkoltak meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.