2018. szeptember 4., 10:54

Szardíniai vendégszereplésre indul a Szőttes

2018. szeptember 4-10. között Szardínián vendégszerepel a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes. Hazatérésük után azonban szívesen látják a próbáikon mindazokat, akik érdeklődnek a néptánc iránt, és csatlakoznának az együtteshez.

Szőttes Kamara Néptáncegyüttes
Médialapozó

A szardíniai vendégszereplés az Erasmus+ program keretén belül valósul meg 2018. szeptember 4-10. között. „A program célja, hogy a magyarországi és szardíniai partnercsoportoknak gömöri táncokat tanítsunk, mi pedig a szárd táncokkal és kultúrával ismerkedjünk” – tájékoztatta lapunkat Füzék György, a Szőttes tánckarvezetője. Hozzátette, ezen felül Szardínián több alkalommal bemutatják Úton című műsorunkat, nem fesztivál keretein belül, hanem önálló esti programként.

A külföldi vendégszereplés miatt némileg kitolódik a próbák kezdetének időpontja, de szeptember 13-án a Szőttes ismét megkezdi a rendszeres munkát.

„Ezúton is felhívnánk a figyelmet arra, hogy a néptánc iránt érdeklődőket szívesen látjuk a próbáinkon, Pozsonyban a Május 1. tér 10. szám alatt” – fűzte hozzá Füzék György.

A Szőttes a szlovákiai magyar népművészet reprezentatív együttese. 1969-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse felkutatni, ápolni és megőrizni a hazai és az egyetemes magyar, valamint a környező népek népművészeti hagyományainak legszebb értékeit, különös tekintettel a néptánc, népdal és hangszeres népzene felkutatására, ápolására, ezek színpadi formában való feldolgozására és terjesztésére. Tagjai olyan amatőrök, akik szeretik a népművészetet, szívügyük annak ápolása és továbbadása, mindamellett hajlandók heti 2-3 estéjüket a próbáknak szentelni, illetve évente 40-50 fellépést vállalni.

Szőttes Kamara Néptáncegyüttes
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.