2024. február 7., 07:58

Pénteken nyílik meg Füleken a Magyar Fotóművészek Világszövetségének kiállítása

A Magyar Fotóművészek Világszövetségének vándorkiállítása nyílik meg a Füleki Városi Honismereti Múzeum galériájában. A kiállítás anyagát a szövetség 23. fotópályázatának képeiből állították össze. A kiállításmegnyitó pénteken (február 9.) lesz, a tárlat március 10-ig látogatható - tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Füleki Vármúzeum.

kiállítás
Fotó: Facebook/Vármúzeum

A pályázat legjobb képeit láthatja a közönség, az alkotásokat szakértőkből álló zsűri válogatta össze, a pályázatra kilenc országból 184 fotós nevezett, összesen 1771 fotóval. A pályázat központi témája a Himnusz volt, amelynek kéziratát 200 évvel ezelőtt fejezte be Kölcsey Ferenc.

A magyar vonatkozások kategóriában közmondásokat, szólásokat dolgoztak fel, míg a természet kategóriában az állatok és természetes környezetük volt a téma.

Az archaikus eljárással készített felvételek kategóriájában szigorúbbak voltak a feltételek. Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájára hívták fel a figyelmet" - tájékoztattak a szervezők, és hozzátették, a tavalyi pályázat újdonsága volt az ifjúsági kategória.

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége a Magyarországon és külföldön élő, különböző műfajban alkotó, főleg amatőr fotósokat tömöríti. A kiállítást Teodor Nagy, a szövetség alelnöke nyitja meg.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.