lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2023. december 13., 09:09

Pandora szelencéje?

Kedves barátom és szerzőtársam, Ozogány Ernő (1951–2017) számos könyve közül mostanában ismét a Pandora szelencéje? című kötetét lapozgatom, mivel már közel 20 évvel ezelőtt olyan gondolatokat fogalmazott meg, amelyek előrevetítették azt a kaotikus állapotot, amely egyre jobban eluralkodik a globális vizuális térben.

pandóra
Fotó: Magyar7/Archív felvétel

Mint televíziós szakember jól ismerte a televíziózás műszaki hátterét, sőt a tévé megszületésében fontos szerepet játszó magyarokról sem feledkezett meg, de emellett a tréfásan elektronikus kunyhónak is nevezett dobozból érkező üzenetekről és információkról is elmondja a nem ritkán igen kritikus véleményét.

Talán meglepő, de sokkal rokonszenvesebbnek találja azt a korszakot, amikor csak egy-két csatorna műsorait nézhették az emberek.

Napjainkban a kábelen és a műholdak révén elérhető rengeteg csatorna annyi feldolgozhatatlan információt zúdít ránk, amely csak a görög mitológiából ismert Pandora felnyitott ládikájából szabadult ki, hatalmas zűrzavart okozva.

Megjelent a Magyar7 2023/49. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.