2023. május 23., 19:47

Musicallal zárja az évadot a Thália Színház

A Jimmy Roberts–Joe DiPietro szerzőpáros Ájlavjú című kamaramusicaljét tűzi műsorra aktuális évadja utolsó előadásaként a kassai Thália Színház. Az élőzenés musical bemutatója május 25-én, csütörtökön lesz.

2022-09-05 Kassa, Thália Színház, színház, új évad
Fotó: TASR

A darab négy színésze, Dégner Lilla, Varga Lívia, Madarász Máté és Rubóczki Márkó húsz jelenetben közel 60 szereplőt formál meg. Az olasz opera-komédia parafrázisában összesen 23 zeneszám csendül fel a legkülönbözőbb műfajokban, mint a country, soul, blues, RnB, tangó vagy a rock'n'roll. A darab külön vonzereje az élőzene, Marek Horňák zongorán, Fazekas Bence hegedűn kíséri a színészeket.

Thália Színház, Kassa, előadás, Ájlavjú, musical
Fotó:  Thália Színház

A férfi-nő kapcsolatát boncolgató, olykor humoros, olykor keserű darab eredeti címe „Imádlak, tökéletes vagy, csak változz meg”.

A darab Kassán a „jókedvű musical-revü” megnevezést kapta, a színház megfogalmazása szerint azért, mert jó hangulatú,

mert vidáman eljátszadozik a téma és a zsáner összes kötelező elemével, időnként szemérmetlenül parodizál, máskor nosztalgikus hangulatot teremt, emellett önfeledt játékot nyújt és végig szórakoztató.

Thália Színház, Kassa, előadás, Ájlavjú, musical
Fotó:  Thália Színház

Az észvesztő tempót diktáló darabban húsz jelenetben ismerkedünk meg különböző emberekkel, akik semmi mást nem akarnak, csak összejönni valakivel, és a sikert vagy a kudarcot valamilyen módon túl szeretnék élni. Mindannyian boldogok akarnak lenni, de senki sem veszélyezteti jobban a saját boldogságukat, mint ők maguk.

Hol nevetséges, hol siralmas, hol megható, hol bosszantó, hol szellemes, hol groteszk helyzeteket látunk.

Ez a musical tulajdonképpen egyfajta könnyed párkapcsolati enciklopédiának tekinthető, a legkülönfélébb randevúfajták számbavétele után, az egymás mellett élés variációit is bemutatja, a társkeresés abszurditása mellett a szerelem legkülönbözőbb fajtáival szembesülhetünk.

Thália Színház, Kassa, előadás, Ájlavjú, musical
Fotó:  Thália Színház

A rendező Czajlik József, a színház igazgatója, aki most először nyúlt a musical műfajához. „Megértettem, milyen gazdag ez a musical, milyen magasságokba emeli már önmagában a kitűnően megírt zenéje” – mondta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.