2023. augusztus 18., 19:46

Megnyílt a 37. Mesterségek ünnepe

A Mesterségek ünnepe mára viszonyítási ponttá vált, melyhez sokan igazítják nyári programjaikat - mondta el a 37. alkalommal megkezdődött rendezvénysorozat pénteki megnyitóján a budai Várban a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára.

Mesterségek Ünnepe
Fotó: Kolek Margit

Závogyán Magdolna emlékeztetett arra, hogy a Mesterségek ünnepe a kezdetektől államalapító Szent István király ünnepéhez kapcsolódik.

Augusztus 20-án még csodálatosabb magyarnak lenni: lendületet, megerősítést jelent ez a hétvége az új kenyérrel, vidám, reményteli jövőt álmodó forgatagával"

- fogalmazott.

Böröcz László, Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy a Mesterségek ünnepe a magyar kultúra, hagyományok és szülőföld szeretetének ünnepe is.

A rendezvény idei díszvendége Csehország, kiemelt témája pedig a népi parasztkonyha kellékei. Az érdeklődők mintegy ezer magyar és külföldi kézműves portékáit tekinthetik meg, és csaknem száz látványműhelyben ki is próbálhatják a mesterségeket a budai Várban péntektől vasárnapig.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.