2023. május 9., 09:52

Még lehet nevezni a Blue Danube Filmfesztiválra

Még lehet nevezni a szeptember végén, a hatodszor megrendezésre kerülő Blue Danube Filmfesztiválra. A szervezők short, super short, animáció, dokumentumfilm, kísérleti film és "Duna Sellő" kategóriákban várják az alkotásokat.

Blue Danube
Fotó: bluedanubefilmfestival.hu

A fesztivál érdekessége, hogy szeptember 20-30. között Bécsben és Budapesten is bemutatásra kerül a versenyprogram, valamint szeptember 23-án és 24-én Pozsonyban is látható lesz a filmek egy része. 

A továbbjutókat, mintegy 60 filmet bírál el a szakmai zsűri és díjazza a hat kategória legjobb alkotásait, továbbá egy diákzsűri is dönt az általuk legjobbnak ítélt filmekről.

Idén lesz egy új kategória, a "Duna Sellő", melyben a Duna-menti régióban élő női alkotók nevezhetnek. Érdekes lehet, hogy mennyire máshogy vagy éppen mennyire hasonlóan gondolkoznak a térség rövidfilmesei, illetve, hogy tényleg más-e női szemmel, szívvel filmeket alkotni.

Nevezni a ezen az oldalon lehet 2023. július 3-ig, a BW99 kóddal 20% kedvezménnyel. További információk ITT találhatók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.