Magyarok az óceán másik partjáról a SzóBeszédben

2019. március 12., 16:54

A SzóBeszéd legújabb műsorában a nagyvilágba szétszóródott magyarokat mutatunk be, akik példát mutatnak azoknak, akik a Kárpát-medencében, akár tömbmagyarságban vagy szórványban élve az önfeladást választják. A Ma7 stábja olyan magyarokkal beszélgetett, akik Dél-Amerikában élve is megtartották őseik nyelvét és kultúráját.

Fotó: ma7

A Rákóczi Szövetség Diaszpóra programja azért jött létre, hogy segítse a Kárpát-medencén kívül a nagyvilágban élő magyarok kapcsolattartását. A Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitika Államtitkársága támogatásával a diaszpórába élő közösségekhez olyan segítőket küldenek, akik segítik az ott élő magyarokat a magyar hagyományok és a magyar nyelv megőrzésében.

A program része az is, hogy a távoli országokban élő magyar fiatalokat hozzák el Magyarországra, hogy megélhessék azt, milyen itt magyarként élni. Az egyik ilyen hazalátogatáson kinn volt a Ma7 stábja is. A SzóBeszéd legújabb műsorában az itt készült összeállításunkat mutatjuk be. Nézzenek bennünket és adják tovább a jó példát, osszák meg ismerőseikkel a kapott élményt!

0 HOZZÁSZÓLÁS