2019. március 16., 14:16

Ma lenne 59 éves Kaszás Attila

Szinte hihetetlen, de Kaszás Attila már 12 éve nincs köztünk.

Kaszás Attila
Médialapozó
Fotó: Wikipedia

Kaszás Attila Vágsellyén született. Gyermekkorát Komáromban töltötte, ahol szülei a Jókai Mór  Alapiskolában tanítottak. A komáromi Selye János Gimnáziumban végzett, majd 1979-ben került Budapestre a Színház és Filmművészeti Főiskolára, amit 1983-ban végzett el Horvai István és Kapás Dezső tanítványaként. 1984-től tizenöt éven át volt a Vígszínház társulatának tagja, majd négy évig szabadúszó színész volt.

2003 óta volt a Nemzeti Színház tagja. Játszott a Katona József Színházban, az Új Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban,valamint Győrben, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden.

Első komoly sikerét 1990-ben, Georg Büchner Leonce és Léna című darabjában Leonce megformálásával érte el, amiért megkapta a legjobb férfialakítás díját.

Pályája során mintegy ötven darabban játszott főszerepet, televíziós és mozifilmekben szerepelt,

különleges muzikalitása, kitűnő hangi adottságai révén számos zenés darabban és musicalben is remek alakítást nyújtott.

Eszenyi Enikővel kötött első házassága, majd Balázsovits Edittel való kapcsolata után másodszor is megnősült.

2005-ben megszületett kisfia, Jancsi, halála után, 2007 decemberében pedig kislánya, Luca.

A Komáromból származó színész olyan filmekben szerepelt, mint az Üvegtigris, a Patika című sorozat, nem beszélve a számtalan sikeres színdarabról, amikben feledhetetlen alakítást nyújtott. Tragikusan hirtelen halála örökre beleégett a rajongókba: a Nemzeti Színházban épp a Tizenkét dühös ember című darabra készült, amikor összeesett.

A mentőben még újra tudták éleszteni, de pár nap múlva meghalt a kórházban, agyvérzés végzett vele.

Fotó:  Wikipedia

Első felesége Eszenyi Enikő színésznő, a Vígszínház igazgatója volt. 18 évesen szerettek egymásba, majd 18 évnyi házasság után váltak el, de mindvégig megmaradt köztük a kölcsönös szeretet, szakításuk után is. A színésznő egy Facebook-posztban emlékezett rá:

Mindig gondolok rád. Nagyon hiányzol!"

- írta.

Kaszás Attila
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.