2018. június 26., 13:35

Júliusban különleges programokkal jön a Cervinus Művészeti Fesztivál

A szarvasi Vízi Színház nyári fesztiválja július 11-től két héten keresztül bearanyozza az életünket! A táncjátéktól, a musicalen és az egyedülálló felolvasószínházon át különleges színházi műfajok lesznek a VII. Cervinus Művészeti Fesztivál kínálatában. A 14 nap tükrözi a pezsgés, a színvonal, a közös kulturális együttlét élményét a víz felett.

Cervinus Művészeti Fesztivál
Médialapozó
Fotó: Ma7

A nyári művészeti fesztivál évről évre egyre több látogatót vonz Szarvasra, ami a gondosan összeállított, minden korosztály számára érdekes és értékes programoknak köszönhető. Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teatrum művészeti igazgatónője a június 12-ei beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy a körösparti környezet tökéletesen passzoljon a színpadra kerülő művek témájához, így kéz a kézben járjon a szabadtéri amfiteatrum a darabok hangulatával. Éppen ezért, a romantikus helyszínen olyan romantikus témájú közönségsiker darabok, mint a Hotel Menthol és az Ármány és Szerelem musical változatai is műsorra kerülnek július közepén.

A fesztivál nagyszabású Musical Gálával indul, majd a Valahol Európában (musical), a Lili Bárónő (operett), az Éjféli mise (felolvasószínház), a külföldön és a legutóbb Budapesten, az Erkel Színházban is zajos sikert arató Csodaszarvas (musical) is többek között színpadon dobbant. Néptáncgálával ünneplik a Tessedik Néptáncegyüttes 50. születésnapját, és igazi kuriózumként, a zárónapon a Drótos Jankó szlovák témájú táncszínházi előadása lesz megtekinthető.

Varga Viktor, a Cervinus Teatrum főrendezője a széles programkínálat bemutatása mellett Szarvas város és a színház kiváló kapcsolatáról is beszélt a sajtóeseményen, amely elengedhetetlen a sikeres, igényes munkához. Hozzátette, a társulat munkáját a jókedv, művészi szabadság és összetartás jellemzi.

A szervezők az idén is gondoltak a jótékonyságra. A VIP jegyekből befolyt összegekből hátrányos helyzetű családok gyermekeinek egész éves bérletet ajánlanak fel. Mottójuk és küldetésük: egy gyermek boldogsága megfizethetetlen.

Egy biztos, aki július 11 és 24 között a Vízi Színházba látogat, az szívmelengető, örök emlékekkel tér majd haza. Hiszen a társaság szereti a boldogságot.

Fotó: Ma7

Cervinus Művészeti Fesztivál
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék