lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2019. november 7., 19:35

Jubileumi turnét és új lemezeket tervez a Kor-Zár zenekar

A csehszlovákiai rendszerváltás évében, 1989-ben nyitrai főiskolásokból alakult meg a Kor-Zár verséneklő együttes, amely az eltelt három évtized során a Felvidéken és Magyarországon is több nemzedék közkedvelt zenekarává vált. Zsapka Attila énekes-gitárossal a stílusosan november 17-én kezdődő jubileumi turnéjukról, több idei lemezük megjelenéséről és a jövő évi terveikről beszélgettünk.

kor-zar-jubileumot
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Kiss Gábor Gibbó, Decsi Katalin

„A Harminc elnevezésű, többhelyszínes jubileumi turnénk a ´89-es bársonyos forradalom kitörésének napján, november 17-én a legmagyarabb felvidéki város, Gúta Városi Művelődési Központjában (VMK) 17 órakor kezdődik. Majd november 28-án 19 órától, vendég-előadók közreműködésével a többi állomásunkon megvalósuló, másfél órás koncerttől hosszabbat adunk a komáromi VMK-ban. Ez utóbbi nagykoncertünkön rajtunk kívül több régi zenekar-tagunkat, valamint a meglepetés-vendégeinket láthatja-hallhatja majd a közönség” – mondta el portálunknak Zsapka Attila.

Hozzátette: az ünnepi koncertsorozatuk november 30-án 18 órától a nagykaposi VMK-ban, majd december 7-én 19 órától a Tardoskeddi Faluházban folytatódik, s az érsekújvári Fő téri Kultúrházban december 20-án 18 órakor kezdődő fellépésükkel zárul.

„Valamennyi helyszínen egyaránt játszunk majd régebbi, ám átdolgozott dalokat, mivel azokat sokan nosztalgiázva kérik tőlünk, valamint a legutóbbi 3 lemezünkről újabb számokat is. Sőt, a jelenlevők egy olyan dalunkat is hallhatják, amely eddig még egyetlen lemezünkön sem jelent meg.“

Fotó:  Kiss Gábor Gibbó, Decsi Katalin

Az is örvendetes, hogy az időközben nyolctagúra bővült csapat (tagjai: M. Zsapka Mónika, Zsapka Attila, Zsapka Zsolt, Madarász András, Pikler Attila, Sipos Dávid, Kovács László, Farnbauer Péter) jubileumi és karácsonyi CD bemutatását is tervezi.

A jubileumi hanghordozónkon hallhatók lesznek a lemezen eddig még nem szerepelt dalok is. Reméljük, hogy a Harminc-turné első állomásán már kapható lesz az ugyancsak Harminc című CD-nk és a karácsonyi dalokat tartalmazó albumunk is.“

Attila arról szintén beszámolt, hogy a zenészbarátaival e hónapban a Csiribik című CD kiadását is tervezi: „E lemez címét egy Koncsol László-versből kölcsönöztük. A felvidéki magyar költők megzenésített gyermekverseit tartalmazó lemezemen is velem játszik majd több egykori és jelenlegi Kor-Zár-tag. Annak diákok számára tervezett bemutatója Mikulás-napon, vagyis december 6-án az ipolysági kultúrházban lesz“.

A Vadkerti-Zsapka-Sipos Trió sem maradhat az adventi időszakra tervezett új lemez nélkül. „E lemez pedig majd Böröczki Mihály szombathelyi költő általunk megzenésített verseit tartalmazza. Bemutatóját november 22-én a csallóköznádasdi katolikus templomban szeretnénk megtartani.“

Zsapka Attiláéknak akárcsak az óév utolsó heteiben, úgy a jövő évben is bőven akad majd tennivalójuk.

„Az új lemezeink kapcsán 2020-ban is sok helyen szeretnénk fellépni. Továbbá a gyászos trianoni centenárium alkalmából további koncertsorozattal is készülünk, amely során remélhetőleg a Kárpát-medence több szegletébe is eljutunk. Mivel a régi szép dalokat is szívesen idézem fel, ezért Korpás Évivel együtt ezentúl is majd itt-ott bemutatjuk a Szécsi Pál-sláger-válogatásunkat. Mivel a közelmúltban a sok koncertünk és a tanulmányaim végzése miatt hanyagolni voltam kénytelen a dalszerzést, ezért jövőre több saját dallal is jó lenne előrukkolnom“ - tudtuk meg Attilától, aki nemrég fejezte be a nagytapolcsányi magán konzervatóriumban folytatott tanulmányait, mert a későbbiekben a jövendő zenészeket is oktatni szeretné.
kor-zar-jubileumot
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.