cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. június 14., 11:40

Hagyomány és újdonságok az idei MCC Feszt-en

Számos újdonsággal és a hazai sztárzenekarok mellett neves nemzetközi és hazai szakmai előadókkal, valamint interaktív programokkal várja látogatóit július 28–30. között a II. MCC Feszt Esztergomban. 

MCC Feszt

Zenél például a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow és a Beatrice, vagy a fiatalok körében különösen népszerű Brains, lesz külön MCC-sziget és a programok túlnyomó többsége ezúttal is ingyenesen látogatható lesz.

A tavalyi nagysikerű MCC Feszt hagyományait követve idén is különleges élményben lehet része mindazoknak, akik részt vesznek a Mathias Corvinus Collegium háromnapos fesztiválján, a Dunakanyar fővárosában.

A nemrég megyei jogú várossá nyilvánított településre ezúttal a magyar zenei élet legjavát hozza el az MCC. A fesztivál három napja alatt több mint negyven zenei fellépő szórakoztatja az érdeklődőket, köztük olyan neves zenekarok, mint a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik vagy a Beatrice. Emellett a fiatalok körében különösen népszerű előadók és zenekarok is képviseltetik magukat az eseményen, így találkozhatnak az érdeklődők T. Danny-vel, Dzsudló-val, a Blahalouisiana-val, a Brains-el vagy a New Level Empire zenekarral.

A többi nyári fesztivállal összehasonlítva attól is egyedi az MCC Feszt, hogy nemcsak zenei programokat kínál, hanem szellemi feltöltődést is nyújt a résztvevőknek. A látogatók ismét nívós programokra, a legkiválóbb hazai és nemzetközi előadókra számíthatnak a rendezvényen.

Itt lesz többek között Richard L. Florida világhírű városkutató, John Vervaeke, a Torontói Egyetem kognitív tudományok professzora, és színpadra lép William Dalrymple skót történész és művészettörténész, aki egyik társalapítója és társrendezője a világ legnagyobb írói fesztiváljának, az éves Jaipur Literature Festivalnak is, valamint Jonathan Leaf drámaíró, forgatókönyvíró, író és újságíró, a The Caterers című off-Broadway című darab szerzője, amelyet az Innovatív Színházi Díjakon 2005–2006 legjobb teljes hosszúságú eredeti forgatókönyvének jelöltek. A hazai és nemzetközi előadók olyan, a széles közönség érdeklődésére is számító témákat boncolgatnak, mint például a béke-biztonság témaköre, a startup vállalkozások világa, a kriptovaluták jövője, a bankrendszer kihívásai, vagy a karriertervezés. Emellett szó lesz például a családi élet összehangolásáról, az újságírói objektivitásról, a női vállalkozók szerepéről, illetve a hagyomány és a haladás megjelenéséről az építészetben, de megfejtjük a magyar filmek és a magyar borok sikerének titkát is. Az Edu sétányon pedig ezúttal is bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, valamint a hozzá kapcsolódó szakmai intézmények és partnerszervezetek.

A tavalyihoz képest nemcsak a fellépő zenekarok és szakmai előadók nyújtotta repertoár bővül, hanem új szolgáltatásokkal is várják a szervezők az érdeklődőket. Az MCC Feszt ingyenes programjainak és koncertjeinek ezúttal is Esztergom történelmi belvárosa, a Széchenyi tér, valamint a Kis Duna sétány ad helyet, és idei újításként egy „MCC-szigetre” is invitáljuk az érdeklődőket.

A Prímás-szigetre megálmodott, több mint tízezer négyzetméteres területen lesz zenei színpad, ahol napjaink legfelkapottabb hazai bandái zenélnek esténként, a Zöld színpadon a legfontosabb klímapolitikai témákkal találkozhatnak az érdeklődők, a Party Arénában pedig hajnalig tartanak majd a fergeteges bulik.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az MCC Feszt idén is alapvetően ingyenes lesz, azonban aki az összes koncertre és bulira kíváncsi, valamint szeretne plusz kedvezményeket és szolgáltatásokat, az MCC Feszt Pass megvásárlásával teljessé teheti az MCC Feszt élményt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.