2018. november 25., 15:36

Fölszállott a páva: a középdöntőbe jutott a Parapács zenekar és Kovács-Benko Fruzsina Borbála

A nézők szavazatai alapján a középdöntőbe jutott a tornaljai Parapács zenekar és a gömörsídi Kovács-Benko Fruzsina Borbála a Fölszálott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutatóban. A zenekar Pusko Márton – hegedű, Dragony Gábor – brácsa, Tárkány-Kovács Bálint – cimbalom és Vojtonovszki Sándor – nagybőgő összeállításban állt a színpadra.

201211181929400.Parapacs.jpg
Galéria
+2 kép a galériában

„Nagyon jól éreztük magunkat. Nem véletlenül, hiszen már-már otthonosan mozgunk a Páva színpadán. 2012-ben nyertünk, akkor már harmadik alkalommal voltunk ezen a színpadon – a döntő volt a harmadik, de aztán a következő évadokban a tavalyit kivéve minden egyes évadban mint vendégszereplő vehettünk részt itt" – mondta el Vojtonovszki Sándor.

A nagybőgős szerint a zsűri értékelése nagyon fontos a zenekarnak, s ugyanígy a pozitív visszajelzés, mert ez azt igazolja, hogy az a fajta munka, amit a gyűjtések feldolgozása alatt végeztek, megvan az eredménye.

A Parapács a kilencedikként lépett a színpadra a pénteki műsorban, s egy igazán különleges felsőbodrogközi összeállítással „robbantották fel“ a stúdiót. A zsűri értékelésében Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész szerint a produkció, „penge“ volt, az előadás nagyon szépen fel volt építve. 

„Egy történetet tettünk az egész mögé. Azt akartuk megmutatni ezzel, hogy milyen is volt az, amikor a lakodalom végén a zenészek már csak a jókedvükből muzsikálnak saját maguk szórakoztatására” – mesélte Pusko Márton prímás.

A gömöri zenekar mellett a Döntők Döntöjében Kovács-Benko Fruzsina Borbála zoboralji válogatással mutatkozott be. A gömörsídi énekes nemcsak a zsűrit, de a közönséget is lenyűgözte előadásával. Sebestyén Márta szerint csodálatosan mozog a fiatal népdalénekes ebben a zenei világban, nagyon szép régi csokrot hozott az elődöntőre. A középdöntőben így a két gömöri előadó produkciójára is szavazhatnak majd a nézők.

201211181929400.Parapacs.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.