2019. július 12., 16:30

Fiatal közösségépítőket és szervezőket képezne a Csemadok – várják a jelentkezőket

Július végéig lehet jelentkezni a Csemadok új keletű nyári képzésére. A szenci táborban a fiatalok megtanulhatják, hogyan váljanak közösségük javára és miként szervezzenek eseményeket.

csemadoktabor1.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Csemadok

Hiánypótló ifjúsági tábort ötölt ki Neszméri Tünde, a Csemadok Nyitrai Területi Választmányának titkára és a Petőfi ösztöndíjas Papp Boglárka, aki ifjúsági vöröskeresztes is. Add tovább a lángot! név alatt közösségépítő ifjúsági képzést szerveznek a Csemadok égisze alatt Szencen. Az egy tábor mindenkinek, egy tábor mindenkiért jelszóval ellátott kezdeményezés felejthetetlen közösség élményeket, új barátokat, nevetésben gazdag pillanatokat kínál, miközben a fiatalok elsajátítják a közösségépítés és a programszervezés alapjait, csoportvezetői jártasságot szerezhetnek.

A táborba 16 évnél idősebbeket, de 25 évnél fiatalabbakat várnak. Olyan közösségi embereket, akik szívesen részt vennének a Csemadok ifjúsági programjainak szervezésében.

Neszméri Tünde szerint azokban a fiatalokban kell gondolkodni a továbbiakban, akiket a területi választmányok be szeretnének vonni a közös munkába, nekik nem ártana szakmai gyakorlatot és közösségépítői tapasztalatokat szerezni.

„Őrájuk az elkövetkező évtizedekben lehetne komolyan számítani, vagy helyi szinten, vagy akár országos szinten is. Zömében a csemadokos fiatalok most olyanok, akik már gyerekkoruktól fogva ott voltak a rendezvényeken, vagy szülőktől, nagyszülőktől látták, hogy jó tenni a közösségért. A Csemadok is fejlődik, átalakul, jó lenne olyanná tenni, hogy a fiatalok számára is vonzó legyen a közösségért való munka. Ahhoz pedig meg kell fogni őket” – véli Neszméri Tünde.

A Csemadok-táborra Szencen kerül sor, augusztus 26-28 között. Jelentkezni július végéig lehet.

Fotó:  Csemadok

csemadoktabor1.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.