lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2018. július 28., 16:04

Fergeteges bulit csapott az Edda a Révfeszten – VIDEÓVAL

Rendkívül jól sikerült fesztivált könyvelhetnek el a királyrévi Révfeszt szervezői. A program összehívta és összekovácsolta Mátyusföld és Csallóköz összes felnőtt generációját, az Edda Művek kétórás nagykoncertjén pedig több ezer ember tombolt önfeledten.

rf5.jpg
Galéria
+12 kép a galériában
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A királyrévi stadionban megrendezésre került Révfeszten szinte minden atom pontossággal működött. A szervezők és segítők is pontosan tették a dolgukat, így a programok mindenféle fennakadás nélkül zajlottak le. A mágikus nyitányért a meglepetésvendég, Fehér Dániel, az Art of Magic mentalistája volt felelős, aki segítőjével együtt igyekezett egy kis varázst csempészni a kapunyitás utáni órába.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A következő fellépő, Delhusa Gjon egy latin hangulatú, jókedélyű műsorral készült a Királyrévben összegyűlt közönségnek. Ismert slágerein kívül más feldolgozásokkal is készült, így a publikum már eleve vidám hangulatban várta a színpadra bombaként berobbanó viccmestereket, az Irigy Hónaljmirigyet. A humor koronázatlan királyai a tőlük megszokott módon hatalmas show-t csináltak és senkit nem kíméltek méltán kedvelt paródiáikban. A közönségen látni lehetett, hogy rendkívül élvezi a Mirigyek jól megformált előadását.

Mindig megrendült tisztelettel érkeznek a Felvidékre

A poénkodás nagyágyúi után az est leginkább várt formációja, a 44 éve töretlen sikerrel működő, legendás Edda Művek szedte szét a színpadot. Pataky Attila, frontember ekkor már túl volt egy hosszú dedikáción és rajongóival való találkozáson. Az Edda nem hazudtolta meg saját hírnevét, a beharangozottakhoz méltóan veszett jó bulit nyomtak.

Több ezren tomboltak szó szerint határtalanul a régi nagy és újabb zenékre, a zenekar tagjai pedig közvetlenül, rutinosan dolgozták meg közönségüket, amelyben a klasszikus „mag”-on kívül szinte az összes generáció képviseltette magát, és mindenki elhitte, hogy „mi vagyunk a rock, mi vagyunk az élet”. Voltak, akik „keresték a szerelmet” és olyanok is, akik „jöttek, mint az őrült”.

Egy biztos, a Révfeszt közönsége egyhamar nem felejti el ezt az Edda bulit. Az Edda Művek május elején kezdte a 33-as dupla-album bemutató turnéját, dalolnak a testnek és dalolnak a léleknek is egyaránt. A közönséget igazi katartikus élmény járta át, amikor zárszóként az Eddával együtt zenghette el a magyar Himnuszt.

Pataky Attilát és az együttes többi tagját is valóban veszett jó formában találtuk. A frontember elmondta portálunknak, mindig megrendült tisztelettel érkeznek a Felvidékre, ugyanúgy, mint Délvidékre vagy Erdélybe is.

„Lelkem mélyén őrzőként tekintek azon itt élő emberekre, akik vigyáznak a magyar kultúra fennmaradására. Amikor ide jövök, mindig csendben ünnepelek. Boldogság, hogy itt vagyunk.” Pataky Attila, hozzátette, a 44 év rutin nagyon sokat számít, bár minden egyes koncertnek van egy felépített koncepciója a rádióadók és internetes sikerlisták alapján, nem okoz gondot számukra az improvizálás, hiszen több, mint 450 dalt tudnak fejből. Már gyakorlottan ki tudják elégíteni az éppen adott közönség igényeit.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

„Az Edda Művek már minimum négy generációnak játszik, ez egy Isten áldotta nagy csoda. A siker a hitelességben és a szenvedélyben rejlik. Szenvedély nélkül senki el se kezdje, mert a színpad úgyis ledobja magáról. Egyre inkább tudatosul bennünk, hogy az, amit csinálunk, egy szolgálat. Nekünk a rockzene által nyílik lehetőségünk tenni önmagunkért és a Kárpát-medencében élő magyarságért. Mindig a most számít, nem a múlton kell tipródni és a jövőt fürkészni. A jelenben kell élni és nekünk most egy veszett jó bulit kell tolni” – zárta le beszélgetésünket Attila, és szinte azonnal futott is fel a színpadra, hogy egy őrült bulit robbantson rá „drága véreire”.

Elképesztő volt  a hangulat

A közel két és fél órás nagykoncert után a felajzott közönség még hajnalig szórakozhatott a DJ.Carlos által tartott afterpartyn. A Révfeszt ajándéksorsolását a főszervezők Agócs Gergely és Cziprusz Zoltán vezényelték le, Berényi József, Nagyszombat megye alelnökének segedelmével.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

 A főszervezők pozitívan értékelték a fesztivál eseményeit portálunknak. Elmondták, mindennel rendkívül elégedettek voltak, a zenekarok és a közel kétezres közönség is láthatóan frenetikusan érezte magát a Révfeszten, és ezúttal az időjárás is rendkívül kegyes volt.

„Sok Edda koncerten voltam már, és azt tapasztaltam, hogy csak rendkívül különleges esetben éneklik el a magyar Himnuszt. Ez egy külön ajándék a királyrévi közönségnek az Edda részéről” – tette hozzá Agócs Gergely.

rf5.jpg
Galéria
+12 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.