2019. december 6., 18:05

Felvidéki magyar írók a Kanári-szigeteken

2019. december 5-én a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Nueva Asociacón Canaria para la Edición (NACE) megállapodási szerződést írt alá a Kanári-szigeteken (Las Palmas de Gran Canaria). 

SZMIT-Kanári-szk szerződés
Médialapozó
Fotó: SZMIT
Aquiles García Brito és Hodossy Gyula aláírják a megállapodást

A megállapodás lényege, hogy elősegítsék irodalmaik együttműködését, és megteremtsék azok kölcsönös megismertetésének és terjesztésének, továbbá a szlovákiai magyar, illetve a kanári-szigeteki spanyol irodalom kölcsönös fordításának és megjelentetésének lehetőségét, és évenként ismétlődő cserelátogatásokat szervezzenek költőik, íróik és műfordítóik számára.

Hodossy Gyulát, az SZMÍT elnökét elkísérte útján Zsoldos Péter műfordító, a SZMÍT választmányának tagja, hogy a megállapodási szerződést ünnepélyes keretek között aláírják a NACE elnökével, Aquiles García Britoval.

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek öt évszázados irodalma olyan sajátos, egyedi hangot képvisel, amely méltó helyet biztosít számára a változatos és sokszínű hispán irodalomban. Az együttműködési megállapodás aláírásán jelen volt a kanári-szigeteki sajtó és irodalom több ismert személyisége is, akik elismerően nyilatkoztak a két közösség irodalmai közti együttműködés lehetőségéről.

+3 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.