cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 19., 13:34

Észak-Korea hercegnője

A Kína és Dél-Korea által közrefogott ország – Észak-Korea – a totalitárius diktatúrák egyik legelrettentőbb formája, amelyről a világnak csak nagyon kusza (és nem mindig hiteles) információi vannak.

korea
Fotó: Magyar7/Archív felvétel

Ezért mindenképp fontos, hogy a könyv dél-koreai szerzője, Sung-Yoon Lee professzor számára nincsenek nyelvi akadályok és olyan ismeretek birtokában van, amelyekkel azok, akik nem tudnak koreaiul, nemigen rendelkeznek.

A könyv valójában a Kim Ir Szen (1912–1994) által alapított dinasztia egyfajta története, de a jelenlegi diktátor – Kim Dzsongun – húgának a személyét és szerepét állítja középpontba.

Ez a céltudatos és okos, ugyanakkor gonosz és bosszúálló nő a szerző szerint ebben a „kommunista királyságban” a bátyjával egyenrangú hatalom birtokosa, aki előtt mindenki retteg és nem elképzelhetetlen, hogy elhízott és cukorbeteg bátyja esetleges halála után ő lesz Észak-Korea „királynője”.

Megjelent a Magyar7 2024/16. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.