2018. június 6., 20:44

Először ad szabadtéri koncertet Rimaszombatban a magyar zenei legenda

Az Omega közelgő rimaszombati koncertjéről tartott sajtótájékoztatót szerdán Kóbor János, az együttes frontembere a gömöri város kultúrházában.

omega_rimaszombat_sajtotajekoztato_01.jpg
Médialapozó
Fotó: Virsinszky Tamás

Alig több mint két hét múlva az Omega története során már harmadszor fog fellépni Rimaszombatban. Először a 70-es években jártak a városban épp, amikor a zenekar szekere beindult. „Akkor az öreg moziban adtunk jó hangulatú koncertet, de a terem kissé szűkös volt a zenekar számára” – idézte fel Kóbor János. Elárulta továbbá, hogy tisztán emlékszik még a határellenőrzésekre, a 68 utáni Csehszlovákiára, melyen érződött a prágai tavasz elfojtása és a Gustáv Husák államfő regnálása alatti szigor.

Ma már ezzel szemben olyan, mintha itt is otthon lennénk, nem érezni a határokat. Ez látszik is a koncertjeinken, mostanában szinte többet járunk Szlovákiában, mint Magyarországon – tette hozzá Kóbor.

Az előző hónapban Léván léptek fel, most szombaton pedig Alsókubinban zenélnek, s a rimaszombati koncerten kívül hallhatók lesznek az idei MartFeszten is. Ezenkívül két németországi, egy lengyelországi és egy budapesti koncertjük lesz még.

Fotó:  Gecse Attila

A mostani turné alapja a Volt egyszer egy Vadkelet elnevezésű 55. szülinapi koncert zenei anyaga. Kóbor elárulta, hogy a korábbiakhoz képest jobban előtérbe került a vokál és az ének. Bár új hangtechnikusokkal dolgoznak, szerinte ez nem érződik a hangzáson, sőt inkább még emel a minőségen. A lézeres fényshow pedig ugyanolyan része maradt a produkciónak, mint eddig.

Az Omega szabadtéri koncertet eddig még nem adott Rimaszombatban. Utoljára két éve az Oratórium-sorozaton belül léptek fel a városban, ami szintén különleges élmény volt számukra, mert azzal zárult a templomi koncertek sora. A felvidéki helyszínek közül külön kiemelte Kassát, ahol kétszer egymást követően játszottak a teltházas Steel Arénában, illetve a Szent Erzsébet-dómot, amely az egyetlen katolikus templom, ahol lehetőségük volt fellépni.

Kóbor János elárulta azt is, hogy ősztől már a Testamentum nevű új albumon dolgoznak, amellyel a tervek szerint a jövő évben indulnak turnéra.

„Kicsit olyanok vagyunk, mint egy focicsapat, ők mindig a következő meccsre összpontosítanak, zenekarként nekünk is mindig a következő koncert a legfontosabb” – fejtette ki az Omega 75 éves frontembere, majd mosolyogva hozzátette, hogy legalább addig szeretnének játszani, mint (Mick) Jaggerék. S ha már a foci szóba került - portálunk kérdésére - elárulta, hogy a hamarosan rajtoló labdarúgó világbajnokságon Brazília győzelmét várja.

A hamarosan ránk zúduló vb-meccsek rengetegében se felejtsük el, hogy a legendás Omega koncertjére június 23-án 21 órától kerül sor a rimaszombati amfiteátrumban. Előzenekarként az Elán forever lép fel. Jegyek elővételben 25 eurós áron kaphatók a következő jegyárusító helyeken: Tompa Mihály Könyvesbolt, VMK, Turisztikai Információs Központ, valamint a Greko üzleteiben Rimaszombatban, Füleken, Tornalján és Losoncon.

omega_rimaszombat_sajtotajekoztato_01.jpg
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.