2019. szeptember 14., 12:50

Elkezdődött a farnadi FRAKTÁL

2019. szeptember 13-án kezdetét vette Farnadon a FRAKTÁL nevet viselő I. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Találkozó.

Fraktál1
Médialapozó
Fotó: Kaszmán-Saróka Liliána

A rendezvény nyitónapjának egyik vendége a Hangfoglaló Program szakmai koordinátora, Czendrey Csenge volt. Az időnként színpadmesterként is tevékenykedő menedzser Zenekari menedzsment és brandépítés címmel adott elő a mintegy huszonnyolc fős hallgatóság előtt.

„Akármilyen meglepően is hat, a közönség általában nem az előadó zenéjével találkozik először, hanem annak logójával vagy zenekari fotójával. Ha már itt meg tudjuk ragadni a figyelmet, a zenei tartalom is hamarabb és nagyobb tömegben érheti el potenciális rajongótáborunkat” – mondta el a zenekar stratégia mentén épített arculatának, annak egységes és átgondolt megjelenésének fontosságát hangsúlyozva.

A koncertszervezés, a pénzügyek és a pályázási lehetőségek témáján túl szó esett a zenei brandépítés legalapvetőbb kérdéseiről, valamint a zeneterjesztés különböző lehetséges irányairól is. Czendrey Csenge kiemelte, hogy a zenekar érdekeit képviselő zeneipari szakember sosem engedhet a szakmai és a minőségi alapelvekhez való ragaszkodásból.

Czendrey Csenge
Fotó:  Kaszmán-Saróka Liliána
Czendrey Csenge

„A zenekar zenéjének és imázsának, képi és szöveges megjelenési formáinak is szinkronban kell lenni ahhoz, hogy az előadó által megfogalmazott üzenet célba érjen, és hatékony legyen a kommunikáció” – fogalmazta meg az előadó, aki a menedzsmenti feladatok ismertetésekor hangsúlyozta, hogy a logótól a közösségi média felületeinek nyelvezetén át a színpadi megjelenésig mindent érdemes összehangolni annak érdekében, hogy a produkció minden platformon azonnal felismerhetővé váljék.

Az előadás és az azt követő kötetlen eszmecsere minden bizonnyal nagy segítséget jelentett a megjelent muzsikusok számára, hiszen a hallottakat felhasználva ők is fontos lépéseket tehetnek egy egységes és átgondolt zenei márka felépítéséhez, a szerzői jogdíjakkal kapcsolatos kérdések feltérképezéséhez, továbbá a pályázati struktúra megismeréséhez.

Fraktál1
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.