El a kezekkel Kevintől!

ma7 2019. augusztus 08., 09:45

Az utóbbi években, talán ötlethiánytól, talán saját mohóságától szenvedve az egykor szebb napokat látott Disney sorra újraforgatja korábbi nagy sikereit, az Oroszlánkirálytól kezdve a Dzsungel könyvén át a Mulanig. Most egy nagybetűs klasszikus, minden idők egyik legkedvesebb karácsonyi filmje kerülhet sorra, a Reszkessetek betörők!

Mint minden magára valamit is adó nagy médiavállalat, a közeljövőben a Disney stúdió is elindítja streaming-szolgáltatását, Disney+ néven. Ennek felfuttatására tegnap jelentették be, hogy hamarosan újraforgatják Kevin és a két idióta betörő kalandjait.

A rajongók persze azonnal elárasztották a közösségi oldalakat, könyörögve a Disney-nek, legalább a Reszkessetek betörőket hagyják már békén.

A stúdió ugyanis nem csak ezt, hanem olyan korábbi sikerfilmeket is újraforgatna, mint a Tucatjával olcsóbb vagy az Éjszaka a múzeumban. Ezek egyébként alig tíz-, tizenötéves filmek.

Néhány rajongó például azzal érvelt a remake teljes értelmetlensége mellett, hogy egy 2019-ben játszódó filmben Kevin egyszerűen taxit vagy Ubert hívna az oksotelefonján, hogy kivitesse magát a reptérre szülei után, vagy rájuk írna WhatsApp-on legyenek szívesek már bevárni őt a terminálban. Azt már csak mi tesszük hozzá, joggal tarthatunk tőle, hogy jó hollywoodi szokás szerint esetleg Kevinből kislányt, ne adj Isten nemi identitásában tanácstalan fiatalt kreálnának.

Egyre elkeserítőbb a helyzet Hollywoodban, ahol az eredeti ötleteket szinte már nagyítóval kell keresni. A tavalyi év TOP10-es bevételt produkáló filmjei kivétel nélkül folytatások, feldolgozások vagy képregény-karaktereken alapulnak. Pénzgyár lett az álomgyárból.

0 HOZZÁSZÓLÁS