Egyedülálló gyűjtemény a nagyvilág magyar emlékeiről

ma7 2019. június 11., 11:24

Portálunkon is olvasható több abból az egyedülálló gyűjteményből, melyet Farkas József György, veterán külpolitikai újságíró Magyar emlékek a nagyvilágban címmel megjelent könyve tartalmaz.

Fotó: Kossuth Kiadó

Farkas József György veterán külpolitikai újságíró egyedülálló gyűjteménye a teljesség igénye nélkül gyűjti össze a világ Kárpát-medencén kívüli tájairól a Magyarországgal, híres magyar művészekkel, tudósokkal, sportolókkal, történelmi személyiségekkel, vagy akár „névtelen hősökkel” kapcsolatos emléktáblákat, szobrokat, feliratokat és más emlékjeleket. Ezek már önmagukban is érdekesek, ám a szerző az emlékműveket összekapcsolja az illető személy vagy esemény történeti hátterének ismertetésével, sőt az emlékállítás körülményeinek rövid elbeszélésével is.

Így a kötet nem csupán katalógus, hanem történelmünk és történelmi emlékezetünk különböző szakaszainak bemutatása, annak ismertetése, hogy a minket érintő események, az abban szerepet játszó személyiségek egy adott korszakban milyen kölcsönhatásban voltak a világ politikai, katonai, kulturális és egyéb eseményeivel.

Aki szemelvényeket szeretne olvasni a megjelent könyvből, a szerző írásait a Magyar emlékek címke alatt érheti el.

Képgalériánk:
Fotó: Kossuth Kiadó

0 HOZZÁSZÓLÁS