Egy nap a vadászat bűvöletében Gödöllőn

2018. szeptember 6., 16:09
ma7

Szeptember 16-án érdemes lesz Gödöllőre látogatni, hiszen egy tartalmas napot tölthetünk Sisi kastélyánál, méghozzá a vadászat jegyében.

Gödöllői Vadásznap

A XI. Gödöllői Vadásznap délelőtt 10 órakor kezdődik, amikor is vadászkürtök szavára nyitja meg kapuit a kastély, ahol Erzsébet királyné köszönti a látogatókat. Ezek után a Vadászkamara Kürtegyüttes ad koncertet a Díszudvaron, amit az Aranyszamár Bábszínház Péter és a csodaágy című zenés-bábos mese előadása követ.

Bizonyára sokakat vonzanak majd a hagyományos vadászati módok bemutatói a Kastélyparkban, ahol lesz agárfuttatás, lovasíjászat és vadászkutya bemutató is. Az Erzsébet előkertben sor kerül az év magyar íja sebességmérésre is, s később Az év magyar íja díjátadóra is. Természetesen remek vadételekből sem lesz hiány, látványfőzéssel fűszerezve.

A folyamatosan zajló programok közül ízelítőül néhány: Valaczkay Erzsébet vadászati festmény kiállítása a kastély Sala Terrena termében, íjásztatás, elöltöltős fegyverek bemutatója, vadászgörény-simogató, struccszelídítés.

Kövesse facebook oldalunkat is!