2022. július 26., 17:14

Drón mentette meg egy 14 éves fiú életét egy spanyol tengerparton

Drónnal mentették meg egy 14 éves fiú életét, aki egy valenciai strandot elérő erős hullámzás miatt került bajba. Az úttörő drónos mentést néhány éve kezdték el bevezetni a spanyol tengerpartokon.

drón
a kép illusztráció
Fotó: Pixabay

A drón mentőövet dobott a hullámokkal küzdő gyereknek, aki így fenn tudta tartani magát a vízen, amíg a mentőszolgálat emberei a helyszínre érkeztek.

A dróntechnológiát szolgáltató cég drónpilótája elmondta:

amikor a drón a helyszínre érkezett, a fiú már nagyon rossz állapotban volt, alig volt annyi ereje, hogy fenntartsa magát a vízen, ezért küldött számára egy mentőövet.

Nem volt egyszerű a heves hullámzásban eljuttatni hozzá, de végül sikerült, és így ki tudta várni, míg a parti mentők jet skivel odaértek hozzá.

A valenciai General Drones 2017 óta támogatja technológiájával a spanyol életmentők munkáját a Valenciától északra fekvő Saguntóban.

Ma már több mint 30 drónpilóta segíti drónokkal az életmentők munkáját Spanyolország 22 tengerpartján.
A drónok sok fuldoklón segítettek már, és mint a mentők elmondták, az a néhány perc is sokat számít, amivel hamarabb oda tudnak érni a helyszínre.
A kimentett gyereket kórházba vitték, de 24 óra elteltével hazatérhetett.

2022 első félévében 140 ember halt meg fulladás következtében Spanyolországban, 55 százalékkal több, mint 2021 azonos időszakában - közölte a Spanyol Királyi Életmentő Szövetség.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.