2020. július 16., 16:11

A TikTok nevezetű kínai applikáció káros hatással bír a gyerekekre

A rendőrség felhívja a figyelmet a kínai TikTok applikáció veszélyeire, mivel az káros az emberi szervezet egészségére.

digitális applikáció
Fotó: Archívum

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Denisa Bárdyová elmondta, hogy az applikáció egyes felhasználóinak a kommunikációját több menedzser és kommunikációs csapat is figyeli.

Bárdyová szerint az idegen személyek megfigyelése zsaroláshoz vagy internetes zaklatáshoz vezethet. A szóvivő elmondta, hogy a modern technológiai eszközöknél és a közösségi hálóknál kiemelten fontos a személyi védelem.

A rendőrség azt tanácsolja az embereknek, hogy figyeljenek oda a felhasználói profiljukra, mert nagyon sokan visszaélhetnek vele.

A rendőrség azt tanácsolja az embereknek, hogy a zaklatások és a kellemetlen kommentárok esetén azonnal szóljanak a családtagjaiknak, ismerőseiknek, vagy forduljanak egyenesen rendőrséghez.

Bárdyová elmondta, hogy vannak enyhébb, vicces esetek is, de általában több a durvább tartalom.

A kínai mobilalkalmazásnak több mint 800 millió felhasználója van világszerte. A TikTok a világ hatodik legnépszerűbb közösségi hálózata, amelynek a célcsoportja a 20 és 15 év alatti fiatalok.

A rendőrség ezért a szülők figyelmét is felhívja arra, hogy jobban figyeljenek oda a gyerekeikre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.