2019. október 9., 15:42

A Rómeó Vérzik a Whisky a Go Go-ban zenélt

Ma hajnalban érkezett haza Los Angelesből a Rómeó Vérzik zenekar, mely október 5-én a legendás rock klubban, a Whisky a Go Go-ban lépett fel és kápráztatta el a közönséget. Kovács Koppány, a zenekar frontembere portálunknak elmondta, a Tankcsapdával való jó kapcsolatuknak köszönhetik a bemutatkozási lehetőséget. 

Rómeó Vérzik
Galéria
+5 kép a galériában

A magyarországi rockbanda 30 éves születésnapja alkalmából adott koncertet Los Angelesben és felajánlották nekik, hogy előzenekarként lépjenek fel a nívós rock klubban.

„Kaptunk a lehetőségen, hiszen a Whisky a Go Go már-már kultikus hely a rockzenészek számára, mely a hatvanas évektől kezdődően működik és a világ leghíresebb rockbandái léptek itt fel. Ez a rockzenészek Mekkája. Magyar zenekar ott még nem koncertezett, a Tankcsapda volt az első, mi pedig előzenekarként az első felvidéki rockbanda” – számolt be a felejthetetlen élményről.

A szombati koncerten kilencven százalékban Amerikában élő magyarok csápoltak a Rómeó Vérziknek. A koncert végére fergeteges volt a hangulat, megértették a dalok üzenetét a tengeren túlon élő honfitársaink is. Sőt, a koncert végén sokan odamentek hozzájuk autogramért és beszélgetni. Köztük volt az az amerikai magyar fiatal is, aki 2004-től rajongója a zenekarnak, eddig az interneten hallgatta dalaikat, és alig várta az élő találkozást velük. Akadt olyan lány is, aki egyenesen Hawaiiról érkezett a koncertre.

A zenekar tagjai los angelesi tartózkodásuk során megnéztek mindent, amit a város, a Hollywood Boulevard kínált. Koppány február 12-én Vadkerti Imrével és Derzsi Györggyel, a Háromkirályok produkcióval a nyugati parton lévő városokba repül ismét.

A Whisky a Go Go-ban való fellépés a lehető legjobb ráhangolódás volt a Rómeó Vérzik őszi turnéjára, ami október 26-án Budapesten, egy Bikinivel közös koncerttel indul, amit számos felvidéki állomás – Dunaszerdahely, Komárom és Zselíz – követ.

„Jövőre sincs megállás, hisz 25 éves lesz a zenekar. 1995 októberében alakultunk, amit többek között egy új album megjelentetésével fogunk ünnepelni. Januárban magyarországi turnéval kezdünk, öt helyen lépünk fel. Márciustól decemberig pedig nem lesz megállás, már eddig is 40 koncert biztos, s ebben még nincsenek benne a nyári fesztiválok” – tudtuk meg Kovács Koppánytól.

 

Rómeó Vérzik
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.