2022. március 4., 08:37

A macskák is bűnösök?

A Nemzetközi Macskaszövetség kitiltotta a orosz tulajdonosok macskáit a parádéiról.

macska
Fotó: unsplash.com

A szerte a világon macskaparádékat és -versenyeket rendező szervezet a honlapján közzétett nyilatkozatában magyarázta döntését, miszerint:

nem lehet csak szemtanúja az atrocitásoknak úgy, hogy nem tesz semmit”.

Amióta Oroszország megkezdte az ukrajnai inváziót, világszerte számos a kulturális és atlétikai intézmény tiltotta be az oroszok részvételét a rendezvényein. Ezen a héten a Nemzetközi Macskaszövetség, a Fédération Internationale Féline (FIFe) tett ki közleményt a honlapján, amelyben bejelentette, hogy május végéig kitiltják az orosz tulajdonosok macskáit a versenyeikról.

Az Oroszországban élő kiállítókhoz tartozó macskák nem nevezhetők be semmilyen Oroszországon kívüli FIFe-kiállításra, függetlenül attól, hogy ezek a kiállítók melyik szervezethez tartoznak.”

- áll a közleményben, amelyben a szervezet azt a szándékát is bejelentette, hogy

„támogatja a jelenlegi helyzet miatt szenvedő ukrajnai macskatenyésztőket és tenyésztőket”.

A magát a „Macskaszövetségek Egyesült Nemzeteinek” nevező FIFe 42 csoport fedőszervezete, amelyek 40 országban rendeznek díszbemutatókat, felvonulásokat és versenyeket macskáknak. A FIFe szervezésében valósul meg az éves macska-világkiállítás is, ahol a macskák fajtánként különböző kategóriákban versenyeznek. Az utolsó ilyen eseményre Olaszországban került sor 2021 októberében, a következőt pedig idén októberben Belgiumban rendezik.

A orosz-ukrán háború így egyre inkább eszkalálódik és totálissá kezd válni mindenféle nemzetközi szervezet bekapcsolódásával.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.