Vianovás polgármesterek kerekasztala a MartFeszten - VIDEÓ

2019. július 11., 11:28
ma7

A múlt héten lezajlott MartFeszten forgatott beszélgetéseink sorában most a Via Nova ICS színeiben bejutott polgármesterek fórumán rögzített beszélgetést tettünk közzé. A fórumon a meghívott három Vianovás polgármester elmondta, egy település irányítása során leginkább a mindennapos problémák megoldása a fő feladat, a hosszú távú stratégia építésére kevesebb idő jut, számukra ez volt a legnagyobb meglepetés.

Vianovás polgármesterek kerekasztala a MartFeszten - VIDEÓ
Fotó: ma7

A MartFeszt szombati napjának második beszélgetésén a Via Nova Ifjúsági Mozgalom polgármesterei ültek asztalhoz. Agócs Kőrösi Ildikó, Pered, Agócs Gergely, Királyrév és Varga Tibor, Kaposkelecsény polgármesterei beszéltek az önkormányzatok előtt álló legnagyobb kihívásokról. A beszélgetést Rajkovics Péter, a Ma7 rovatvezetője vezette.

Varga Tibor többek között elmondta, nem készült faluvezetőnek, önkormányzati képviselőből avanzsált polgármesterré, mert nem értett egyet a község vezetésével. Agócs Kőrösi Ildikó is négy év önkormányzati, illetve közel két éves megyei képviselői munka után lett falujának első embere. A polgármester-asszony egyébként jelenleg is a Magyar Közösség Pártjának önkormányzati politikáért felelős elnökhelyettese. Agócs Gergely két ciklus óta dolgozik megyei képviselőként, településvezetőként haszonnal alkalmazva az ott megszerzett ismereteket és kapcsolati tőkét.

A beszélgetés során felmerült a fiatal politikusok nagyobb szerepvállalása is közös érdekeink képviselete érdekében, akik a jövőben kiválthatnák a hitelüket vesztett magyar politikusokat.

Nézze velünk a beszélgetést!

Kövesse facebook oldalunkat is!