2019. február 8., 11:07

Új tagokat választottak az RTVS és a TASR igazgatótanácsába

A parlamenti képviselők titkos szavazáson megválasztották a Szlovák Televízió (RTVS) és a szlovák hírügynökség (TASR) igazgatótanácsának új tagjait.

Stanislav Kmec
Fotó: TASR

A TASR igazgatótanácsának tagjai az elkövetkező öt évre Jozef Tuhovčák, Peter Mestický, Korpás Árpád és Ladislav Mikuš lesznek.

A funkciójukat 2019. február 27-től kezdik betölteni. Az igazgatótanács öt tagból áll, akik közül négyet – a jogi, közgazdasági, informatikai és újságírói szakértőt – a parlament választ meg, az ötödiket pedig a hírügynökség dolgozói. Az igazgatótanács felügyeli a hírügynökség feladatait, megválasztja és felmenti a tisztségéből a vezérigazgatót, jóváhagyja a hírügynökség hosszú távú terveit, a költségvetést, az éves jelentéseket, ezen kívül megtárgyalja a hírügynökség tevékenységével kapcsolatos javaslatokat és panaszokat.

Az RTVS vezetésében marad Igor Gallo és Jozef Chudík, akikhez Jarmila Mikušová csatlakozik.

Az igazgatótanács tagjainak kinevezése 2019. február 11-től 2025. február 10-ig szól. Az RTVS igazgatótanácsának összesen kilenc tagja van. A tanács ügyel a társaság törvényes működésére, valamint a közpénzek megfelelő elosztására. Ezen kívül javaslatot tehet a vezérigazgató leváltására is. A tanács felelős az RTVS irányításáról és fejlesztéséről szóló terv kidolgozásáért, megtárgyalja és elfogadja a költségvetést, valamint a vállalkozói tevékenységeket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.