2018. április 24., 06:51

Új polgármester, régi módszerek?

Április 21-én talán úgy tűnhetett, győzött az igazság Érsekkétyen, hiszen – mint arról korábban beszámoltunk – a választók többsége elérte a hírhedtté vált polgármester, Molnár Péter menesztését.

Érsekkétyi polgármester Molnár Péter
Fotó: youtube

Két nappal később, április 23-án aztán kiderült, hogy korai volt az öröm, hiszen a helyi tájházban megtartott testületi ülésen – némi meglepetésre – az addigi alpolgármester, Dánó Jenő határozottan igent mondott a kérdésre: „Vállalja-e a novemberi helyhatósági választásokig a megbízott polgármesteri tisztséget?”

Az összejövetel – melyen kb. 40 érdeklődő jelent meg – biztatóan kezdődött, hiszen a népszavazási bizottság elnöke, Bohák Valéria ismertette a referendum eredményét, mely után a teljes létszámban jelen levő határozatképes képviselő-testület kimondta:

Molnár Péter polgármestert visszahívták funkciójából.

Aki azonban Dánó Jenő igenlő válasza után a változásban bízott, hamar csalódott, hiszen a megbízott polgármester kijelentette:

Már nincs egyházi óvoda!

Ezzel mindenki számára egyértelművé vált, hogy Dánó Jenő egy követ fúj Molnár Péterrel. 

Innentől kezdve a testületi ülést – személyeskedést sem nélkülöző – folyamatos szóváltások tarkították.

Az újdonsült megbízott polgármestert szemlátomást nem igazán foglalkoztatta, hogy még mindig nincs elfogadva a község 2018. évi költségvetése, inkább azt kérte számon, hogy ki nem köszön neki vissza a falu utcáin.

Az ülés folyamán a feltett kérdésekre reagálva több alkalommal is hangoztatta, hogy „Majd megkérdezem. Meg kell majd kérdeznem.” Molnár Tímea, a helyi Csemadok elnöke érdeklődött, hogy Dánó Jenő kitől fog kérdezősködni. Az eddigi alpolgármester válasza magáért beszélt: „Hát a polgármestertől!”

Köztudomású, hogy pénteken délután már nem tudtak bemenni a községháza irodájába a dolgozók, mivel

az ajtókba bele voltak törve a kulcsok.

Érdekes véletlen, hogy még ez előtt – szintén pénteken – kihirdették, hogy a községháza három napig zárva lesz technikai okok miatt. Az egyik ottani dolgozó érdeklődött is a megbízott polgármesternél, hogy mikor tud menni dolgozni. A válasz a következő volt: „Információt nem tudok adni.”

Dánó Jenő kimondta azt a mondatot is, amit polgármester talán még soha:

Nem szeretek itt lenni ebben a faluban.

A testületi ülés után megkérdeztük véleményét az egyházi iskola működéséről is.

Nem sok előnyét látom, mert ide hordják külföldről a gyerekeket

– válaszolta Molnár Péter utódja.

„Most jöttem haza üdülésből, mindig nem érek rá” – hangzott el szintén a megbízott polgármester szájából, aki

semmilyen megoldási javaslattal nem állt elő az óvoda és az iskola jövője kapcsán,

pedig az oktatási intézmény igazgatója, Hajdú Árpád, határozottan felhívta a figyelmét, hogy a községtől még mindig nem kapták meg az állam által küldött több mint 30 ezer eurót.

Változás tehát nincs. A község új első embere sem tudott megnyugtató válaszokkal szolgálni az egyre feszültebb érsekkétyiek kérdéseire.

FRISSÍTÉS:
Beszámolónkban tévesen írtuk, hogy a községháza épületébe azért nem lehetett bejutni, mert az ajtókba beletörték a kulcsokat. Az épület bejáratait csupán belülről zárták kulcsra - jelentette tudósítónk.
Megosztás