2019. május 30., 16:20

Távozhat Bugár a Híd éléről? A vegyespárt állítólag szombaton tárgyalni fog az MKP-val folytatott együttműködésről

A Most-Híd elnöksége szombaton állítólag az MKP-val folytatott együttműködés lehetőségéről is tárgyalni fog. A TASR információi szerint az ülésen felvetik Bugár Béla pártelnök funkcióból való távozását is. Ennek indítványozója Nagy József, leköszönő európai parlamenti képviselő lehet. Nagy viszont azt állítja, hogy nem készül ilyesmire.

Most-Híd
Fotó: TASR

„Erről semmit sem tudok. Nem tudom, ki mivel áll elő. Én semmi ilyennel nem készülök” – közölte Nagy József ezekre az információkra reagálva. Nagy hétfőn is azt mondta, hogy Bugár Béla pártelnököt nem akarja leváltani.

„Az elnökség a szombati ülésén a párt aktuális kérdéseivel fog foglalkozni” – közölte Debnár Klára, a Most-Híd párt szóvivője. Konkrétumokat nem árult el.

Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter szerdán azt közölte, hogy az elnökségi ülésen az európai parlamenti választásokon elért eredményről és a „hogyan tovább?“ kérdésről fognak beszélni.

Gál úgy véli, hogy a pártnak a választásokon elért eredménye miatt valamit másképp kellene csinálnia.

A Most-Híd 2,59 százalékos támogatottságot szerzett az európai parlamenti választásokon, ami nem volt elég ahhoz, hogy a párt mandátumhoz jusson. Gál szerint az eredményt többféleképpen magyarázzák.

„Eltérnek a vélemények azzal kapcsolatban, hogy hogyan tovább. A szombati elnökségi ülésen megbeszéljük. Nekem az a véleményem, hogy valamit máshogy kellene csinálnunk” – mondta Gál.

Konkrétumokat nem árult el, és a magyar pártok összefogásával kapcsolatos véleményeket sem erősítette meg. Ugyanakkor egyetértett azzal, hogy a megosztottság nem segít a közösségnek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.