Szembenállás: parázs, személyeskedéstől sem mentes vita a magyarországi sajtóról - VIDEÓ

ma7 2019. július 23., 18:40

A Gombaszögi Nyári Táborban a magyarországi sajtóban az utóbbi években lezajlott átalakulásról is szó esett. A témáról a Ma7 médiacsalád sátrában vitázott a magyarországi sajtóban tapasztalható változásokról Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és Dévényi István, a Magyar Hang munkatársa, aki korábban megfogadta, soha nem ül egy asztalhoz beszélgetőpartnerével. A vita személyeskedésektől sem volt mentes. 

Fotó: ma7

A parázs vitát Kolek Zsolt, a Ma7 közéleti-politikai rovatának vezetője igyekezett mederben tartani. A vita során elsősorban azt elemezték a beszélgetőpartnerek, vajon mi változott 2015 óta a magyar sajtóban a sokat emlegetett "G" nap után. Szóba kerül az is, hogy jelenleg mennyire szabad a sajtó, illetve vannak-e aránytalanságok.

Huth úgy látja, Magyarországon az ellenzéki média él és virul, jobban él, mint a jobboldali konzervatív média. „Ha elvonatkoztattunk a G-nap okozta töréstől, a személyes sértettségektől, az ellenzéki média Magyarországon az egyetlen, méltán bezárt és megszűnt Népszabadságot leszámítva él és virul, a fórumai, a lehetőségei ugyanolyan nagyok” – mondta.

Fotó: ma7

Dévényi István szerint a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) torzulásokat eredményez a sajtópiacon, legalábbis annak jobb oldalán. „Ha ott dolgozol, és kilépnél, nincs hova menned. A jobboldali média mindig is nagyon szűk volt, (…) korábban vagy átmentél a Heti Válaszhoz, vagy a Magyar Nemzethez. A KESMA még ezt a minimális lehetőséget is elveszi a kollégáktól. Ilyen szempontból szerintem ez egy katasztrófa” – mondta Dévényi.

Képgalériánk:
Fotó: ma7

A vita során rengeteg személyes indulat is fellángolt, ezt is megnézhetik az alábbi videóban, hiszen kollégáink a teljes vitát rögzítették. Nézze velünk!

0 HOZZÁSZÓLÁS