Szardíniásdobozokat idéző kényelem a RegioJet Pozsony-Komárom vonalán

hirek.sk 2017. január 08., 10:57
POZSONY. Szardíniásdobozokat idéző kényelemben lehet része annak az utasnak, aki a RegioJet magán vasúttársaság járatát választva nekivág a Pozsony-Komárom vasúti szakasznak. Az emberek nap mint nap ilyen körülmények között kénytelenek munkába, illetve hazautazni. Az utasforgalom 300 százalékkal emelkedett, s a helyzet tarthatatlanná vált. A RegioJet állítja, már tárgyalnak Érsek Árpád közlekedési miniszterrel a szerelvények megerősítéséről.

Szünidő idején a vonat csak kétóránként közlekedik. „Rosszabb körülmények között utazunk, mint a marhák. A vasúti pályára csak egy rövidebb szerelvényt küldenek ki, amely Úszortól kezdve teljesen megtelik, az embereknek nem marad helye a felszállásra, miközben éppen az úszori, az annamajori és a kosarasi megállókon száll fel a legtöbb ember“ – árulta el a RegioJet Pozsony-Komárom vonalának egyik felháborodott utasa, Péter, majd csalódottan hozzátette: bár a helyzet tarthatatlan, mégsem tesz ellene senki semmit.

A megrendelő a közlekedésügyi minisztérium, amely a szünidő alatt - január 9-ig – csak a szünidei időszakban szokványos járatsűrűséget rendelt. „Például nem közlekedik a reggeli sebesvonat Komáromból Pozsonyba, de más egyéb csatlakozások sem“ – mondta el a RegioJet szóvivője, Aleš Ondrùj.

A vasúttársaság már jó ideje észlelte, hogy az említett szerelvény iránt hatalmas az érdeklődés. „Az elmúlt években ezen a szakaszon rettenetesen megnőtt az utasforgalom, ami meghaladja a 300 százalékot“ – közölte a szóvivő, hozzáfűzve, hogy bár naponta 10 szerelvényt indítanak, így sem képesek lefedni az utasforgalmat.

A RegioJet az elmúlt esztendő végén új feltételekről állapodott meg a szaktárcával, amelyektől a probléma megoldását remélik. „A szerelvények számának ismételt növeléséről állapodtunk meg a közlekedésügyi minisztériummal. A RegioJet jelenleg 4 ilyen szerelvény beüzemelését készíti elő, amelyeket az első negyedévben a Pozsony-Komárom vonalon vet majd be, miáltal megnő az utasszállításra rendelkezésre álló kapacitás“ – zárta le Ondrùj.

Forrás: Èas.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS