2019. szeptember 5., 12:35

Štefan Harabin visszavonta jelöltségét

Štefan Harabin csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, visszavonja jelöltségét, nem indul a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjáért.

Štefan Harabin
Fotó: TASR

Elmondása szerint azért nem óhajt indulni, mert Zuzana Čaputová köztársasági elnök korábban azt nyilatkozta, nem garantálja, hogy a megválasztott elnököt automatikusan ki is nevezi tisztségébe.

Elmondása szerint azért nem óhajt indulni, mert Zuzana Čaputová köztársasági elnök korábban azt nyilatkozta, nem garantálja, hogy a megválasztott elnököt automatikusan ki is nevezi tisztségébe.

A kulisszák mögötti intrikák mellett, melyek alapján arról döntenek, hogy ki megfelelő és ki nem, most egy konkrét bizonyíték is van. Čaputová minden szégyenérzet nélkül kijelentette, hogy a Legfelsőbb Bíróság megválasztott elnökét, amennyiben neki nem tetszik az illető, nem nevezi ki”

– mondta Harabin, azt kiemelve, hogy a köztársasági elnök jó példája annak, hogy a legfelsőbb politikai kaszt szét akarja rabolni az országot, és megszerezni önmaga számára.

Harabin hozzátette, hogy ennek a politikai rétegnek nem fontosak az emberek, az igazságszolgáltatás, vagy a törvény – pont az, amiről a Legfelsőbb Bíróság szól.

„Mindig csak a maguk javára döntenek, és a saját előjogaig érdeklik őket. A kinevezendő új elnök tehát kizárólag ezt a kasztot fogja szolgálni, illetve az ők gazdag szponzorait”

- emelte ki Harabín, egyben hozzátéve, hogy ő ebben nem óhajt részt venni.

Zuzana Čaputová egy rádióműsorban a héten mondta el, hogy nem garantálja, hogy automatikusan kinevezi majd a Legfelsőbb Bíróság megválasztott elnökét. „Nem nevezek ki olyan személyeket, akikkel szemben szakmai vagy emberi szempontból kétségek merülnek fel. Vagyis olyan személyekről van szó, akik az adott időszakban nem járultak hozzá az igazságügy hitelességének a növeléséhez” - jelentette ki a köztársasági elnök.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.