Sikeres évet zár a Gömöri Ifjúsági Csoport

hirek.sk 2017. december 29., 13:33
A Gömöri Ifjúsági Csoport(GICS) számára sikeres volt a 2017-es év. Fiataloknak és az idősebb generációk képviselőinek is számos programot szervezett. A Gömör és Nógrád lakosságára összpontosító szervezet tevékenységét az odaadó tagok mellett a magyar kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

A GICS hagyományosan a legnagyobb rendezvénye a JúniusFeszt, amelyet  2017-ben  június- 2-án tartottak, s mivel a rendezvény a gyermeknapra esett,  12 éves korig ingyenes volt a belépő. 

Az estre 2400 ember látogatott el. Sztárvendégekben sem adták alább a tavalyi évekhez képest: Wolf Kati, Vastag Csaba és végül fergeteges hangulattal az EDDA búcsúzott a magyar könnyűzene kedvelőitől. Kicsik és nagyok együtt énekelték a magyar himnuszt és lobogtatták a magyar zászlót.

Annyira jól sikerült a JúniusFeszt, hogy ősszel követte egy SzeptemberFeszt is szeptermber 15-én. A Bon-Bon zenekar, Dj Szatmári feat. Jucus, és a Neoton Familia lépett fel, s újra sikerült megtölteni a rimaszombati amfiteátrumot.

A novemberi hónap már a hagyományos rimaszombati Katalin-bál jegyében telt. Több mint 400 fiatal váltott jegyet, s szórakozott hajnalig.

Novemberben belevágtak egy új kezdeményezésbe: megrendezték az első HumorFesztivált. Előtte 7 vidéki helyszínen humorestet vagy humordélutánt tartottak. A rimaszombati városi kultúrházban megvalósult  teltházas HumorFesztiválon Kertész Ricsi, Nádas György és a Bagi Nacsa páros szórakoztatta a közönséget.

A felsorolt kiemelt programok mellett számos kisebb rendezvény, hagyományőrző napok, bálok, kvízestek, magyar megemlékezések fűfődnek a Gömöri Ifjúsági Csoporthoz. A sok pozitív visszajelzés arra buzdítja a GICS tagjait, hogy folytassák munkájukat, és segítsék rendezvényeikkel a magyar közösség összekovácsolódását.

Forrás: Fodor Enikõ
0 HOZZÁSZÓLÁS