Rászoruló gyermekeken segít a Katolikus Karitász Kárpátalján

hirek.sk 2017. február 16., 15:21
UNGVÁR. Rászoruló gyermekeknek szánt ruhaneműt, tartós élelmiszereket és könyveket adott át csütörtökön a beregszászi járási Mezőváriban több mint 30 családnak a Katolikus Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület.

A segélyezéssel kapcsolatban Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az MTI érdeklődésére telefonon elmondta: a segélyszervezet évek óta jelen van Kárpátalján, figyelemmel kíséri a fejleményeket és a helyi partnerszervezetei segítségével folyamatosan felméri az igényeket, hogy mire van leginkább szükség az adott helyzetben.   

"Most két mikrobusznyi segélyadománnyal érkeztünk Mezőváriba, a szállítmányt a helyi református egyházközségnél helyezzük el, és onnan történik az adománycsomagok elosztása" - tette hozzá. Jelezte, ezúttal a ruhanemű mellett tartós élelmiszereket, könyveket és játékokat is átadnak mintegy 30-40 családnak.   

Écsy Gábor közölte, hogy a Katolikus Karitász a jövőben is folytatja a szükséget szenvedő kárpátaljai magyarok és más nemzetiségű emberek segélyezését.   

Szerencsére Magyarországon nagyon sokan átérzik, hogy milyen nehéz helyzetben vannak a Kárpátalján élők és készek adományokkal, valamint egyéb módon támogatni őket - emelte ki.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS