lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2019. október 25., 14:37

Potápi Árpád János: A 21. század legyen a nemzet újraegyesítésének évszázada - VIDEÓ

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Dunaszerdahelyre látogatott, ahol az 1956-os eseményekre emlékezőkhöz hozta el a magyar kormány üzenetét. A látogatást kihasználtuk arra, hogy stúdiónkban megkérdezzük a Nemzetpolitikai Államtitkárság vezetőjét a nemzetpolitika aktuális kihívásairól és céljairól. Nézzék velünk a Nézőpont legújabb adását!

Hamarosan 100 éve lesz annak, hogy a trianoni diktátum következtében a magyarság egyharmada több utódország fennhatósága alá került. A szétszakítottság, a második világháború, a kitelepítések, a deportálások, az erdélyi falurombolás, a Kárpátalján és a Vajdaságban élő magyarok üldöztetése és legyilkolása mind-mind mély nyomot hagytak a magyarság emlékezetében.

A 20. század nem volt kegyes a magyar nemzethez, azonban az utóbbi évtized nemzetpolitikája új lendületet hozott a magyarságtudat erősítésébe, a nemzet újraegyesítésébe.

2010 óta a Fidesz-KDNP vezette kormány több olyan intézkedést hozott, amelyek az elmúlt évszázad sorscsapásai után emelkedő pályára állították a nemzetet, a szülőföldön való boldogulást és a nemzeti tudat újraépítését. Ezekről a lépésekről is kérdeztük a Nézőpont stúdiójában Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárt.

Nézze velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.