2018. április 16., 15:09

Pellegrini nem lesz a Smer elnökjelöltje

A legerősebb koalíciós párt, a Smer-SD képviselői eddig még nem foglalkoztak az elnökválasztás kérdésével. Egyelőre nem esett szó a lehetséges jelöltekről, ahogy arról sem, hogy kit támogatna a párt, ha nem állítana saját jelöltet.

201804041541370.pell03.jpg

Erről Peter Pellegrini kormányfő és a Smer-SD alelnöke beszélt újságírók előtt hétfőn, hozzátéve: a párt számára jelenleg nem ez a legfontosabb.

Arra a kérdésre, hogy ő maga nem fontolgatja-e, hogy indulna az elnökválasztáson, Pellegrini nemmel válaszolt. Hozzátette:

a kormányfői pozícióra összpontosít, és arra törekszik, hogy a feladatát a lehető legjobban lássa el. Szerinte a párton belül sem fog felmerülni a neve, ha a lehetséges jelöltekről lesz szó.

A Smer-SD államfőjelöltjeként korábban Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke, és Miroslav Lajčák külügyminiszter neve is felmerült. Šefčovič ezzel kapcsolatban elmondta: az ő feladata inkább az, hogy magasabb részvételt érjen el a következő EP-választáson, hogy ne erősödjenek tovább a szélsőséges, euroszkeptikus pártok. Lajčák elutasította a jelöltséget, hasonlóan Robert Fico exkormányfőhöz és a Smer-SD elnökéhez.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!