HIRDETÉS

Pásztorlevél hitünk vállalása érdekében

2011. március 29., 17:07
DÓVAL. A Szlovákiai Katolikus Egyház pásztorlevélben szólítja fel a hívő közösségeket, hogy a májusi népszámláláson vallják meg hitüket. A pásztorlevelet húsvét vasárnapján, április 24-én olvassák fel a templomokban.
„Számunkra a hit Jézus Krisztus feltámadásának vállalása, s mivel a húsvéti ünnepek arra is lehetőséget nyújtanak, hogy megújítsuk hitünket, arra kérjük az embereket, hogy a népszámlálás alkalmával vallják meg hitüket “ – mondta a tanácskozás után Stanislav Zvolenský, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke.

A püspökök dóvali /Donovaly/ tanácskozásukon megismerkedtek a Cirill és Metód életét bemutató történelmi játékfilm előkészületeivel. A film várhatóan 2013-ban, a hittérítők nagymoráviai megérkezésének 1150. évfordulóján kerül bemutatásra. A forgatókönyvet Ondrej Šulaj írja, a film rendezője a macedón Ivo Trajkov lenne. A forgatások Dévény és Nyitra mellett Horvátországban és Németországban zajlanak majd. A 8 millió eurós költségvetéshez a szlovák kulturális tárca is hozzájárul.
Forrás: Webnoviny
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS