2018. április 12., 11:30

Öt perc leforgása alatt végeztek Ján Kuciakkal és jegyesével

A rendőrség nyomozói megállás nélkül dolgoznak Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolásának felderítésén – közölte szerdán Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője.

201803090747410.BN11.spomienkovy_pochod_na_zavrazdeneho_novinara_jana_kuciaka_a_snubenicu_martinu_kusnirovu_v_bratislave_.jpg

Hozzátette: érthető okokból az eljárás részleteiről egyelőre nem mondhat többet.

Ahogy ismételten elmondta, a nyomozás során a bűntett elkövetésének többféle verziójával dolgoznak, és mindegyiknek egyforma jelentőséget tulajdonítanak. További információkat akkor fognak közölni, amikor ezek már nem fogják befolyásolni a nyomozás további folyamatát – tette hozzá a szóvivő.  

Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg, egy 9 milliméteres pisztolyból leadott három lövéssel.

Kušnírovát szemből fejen lőtték. Kuciak két lövedéket kapott a szívébe, szintén szemből. Erről a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) Általános Kriminológiai Osztályának ügyésze számolt be március végén egy Bazinban tartott sajtótájékoztatón.

A felügyelő ügyész személyazonosságát az ÚŠP kérésére nem hozták nyilvánosságra. Az illető az üggyel megbízott nyomozócsapat egy hónapi munkáját összegezte a sajtótájékoztatón. Elmondta:

a kettős gyilkosságot legfeljebb öt perc leforgása alatt hajtották végre. A feltételezett tettes mozgását már dokumentálták, minden részletet azonban nem hozhatnak nyilvánosságra.

A körülmények az ügyész elmondása szerint arról tanúskodnak, hogy a gyilkosságot megrendelték. A bűncselekmény helyszínén két töltényhüvelyt és ki nem lőtt töltényeket is találtak. Dulakodás nyomait ugyanakkor nem találták, és nagy valószínűséggel semmit sem tulajdonítottak el a házból.

A nyomozócsapat továbbra is több lehetséges verziót vizsgál, egyelőre egyiket sem vetették el, és mindegyiket azonos komolysággal kezelnek. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.