2018. július 28., 11:35

Orbán Viktor: Mi vagyunk Európa jövője

Szombaton délelőtt a tusványosi összejövetelen Orbán Viktor magyar miniszterelnök megtartotta hagyományos előadását.

orban-viktor-tusvanyoson.jpg
Fotó: MTI

Először arról beszélt, hogy már több mint 1 millió magyar visszahonosult és ma már nem a nemzetegyesítés, hanem a nemzetépítés a feladat. Kormánya, amely most már harmadszor egy kétharmados felhatalmazással végzi munkáját arra törekszik, hogy 2030-ig fontos célokat valósítson meg. Magyarország legyen az EU 5 legjobban élhető, teljesítő és legversenyképesebb államának egyike. Szeretnék megállítani a népességfogyást, energiafüggetlenné tenni az országot, megteremteni az ország védelmi biztonságát. A Kárpát-medence felzárkóztatása és megszilárdítása mellett szükség van Közép-Európa egyesítésére és megszilárdítására is. Össze kell hangolni a védelmi politikát, kölcsönösen előnyös gazdasági  erőteret és kereskedelmet kell kialakítani. Ehhez azonban kölcsönös tiszteletre és őszinte beszédre van szükség.

Romániának joga van megünnepelnie fennállásának centenáriumot, de a magyaroknak is joguk van ezt másként látni. Úgy fogalmazott, hogy Románia továbbra sem tud mit kezdeni a másfél milliós magyarságával. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a Székelyföld még akkor is létezni fog, amikor Nyugat-Európa már a muszlimok fennhatósága alatt létezik majd. Úgy látja, Európa nem tudta megvédeni magát, ezért a 2019-es EP-választás a migrációról fog szólni.

Közép-Európa más kulturájú térség mint Nyugat-Európa - mondta a magyar kormányfő. Fontos a közép-európai építkezés, amelynek 5 fontos pillére van. 1) A kereszténység védelme és multikulturalizmus elutasítása. 2) A hagyományos családmodell. 3) Minden országnak joga van megvédeni gazdasági és kulturális szuverenitását. 4) Joga van határai megvédésére és a bevándorlás elutasítására. 5) Az egy nemzet - egy szavazat elvének megtartása.

Orbán Viktor szerint van élet a globalizmuson túl. Meg kell érteni a körülöttünk és a világban zajló folyamatokat, az USA, Oroszország és Kína szerepét és törekvéseit. Az a kereskedelmi háború, amely most van kibontakozóban sok országot hátrányosan érint és a merev Oroszország-ellenes európai politizálás is sok kárt okoz. Fontosnak mondta, hogy a Közel-Kelet három meghatározó országában: Törökországban, Izraelben és Egyiptomban megmaradjon a stabilitás, mert ez a záloga annak, hogy nem szabadul Európára egy még nagyobb migránsáradat.

A magyar miniszterelnök a liberalizmusról elmélkedve annak a véleményének adott hangot, hogy már nem demokratikus és Nyugat-Európában a sajtószabadság is megkérdőjelezhető. Reményének adott hangot, hogy a 2019-es EP-választások eredményeként megerősödik a kereszténydemokrácia és a gőgös liberális elit képviselőit leváltja a népakarat. A 68-asok végleg eltűnnek és színreléphet a 90-es nemzedék.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.