2019. szeptember 10., 06:55

Tudományos munka, amellyel csak nyerhetünk

Az Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia egy rendkívüli és egyedülálló esemény Felvidéken, mivel fiatal kutatók, egyetemisták találkozásának a helyszíne. Egy olyan rendezvény, amin a felvidéki magyar értelmiség találkozik nem csak egymással, de több, a szakterületükön elismert személyiséggel is. Kiváló színtér ez tehát a kapcsolatok építésére, melyek akár az egész életünket meghatározhatják.

magyar egyetemek
Fotó: MTI

A részvételhez szükséges egy kutató munka, egy tanári ajánlás (amennyiben az egyetemen nincs intézményi forduló), és természetesen az elszántság, a bátorság is elmaradhatatlan. A munkával kapcsolatos követelmények az OTDK – Országos Tudományok Diákköri Konferencia – oldalán találhatók, minden szakterülethez specifikus leírással.

A konferenciára nevezni az weboldalon lehet regisztrációval, majd a munka feltöltésével. A regisztráció határideje szeptember 18., a munkát szeptember 25-ig lehet feltölteni. Maga a kutatói munka lehet magyar, de idegen nyelvű is, utóbbi esetben egy magyar összefoglaló szükséges, valamint a konferencián az előadás nyelve kötelezően magyar.

Idén az Diákhálózat (DH) a Szlovákiai Magyar Tudományos Diákköri Tanács és a TDK Határok Nélkül program támogatásával egy szakfordítási ösztöndíjpályázatot írt ki, melyről a DH weboldalán olvashatnak az érdeklődők. Lehetőséget nyújtunk a Szlovákiában és Csehországban tanuló diákoknak arra, hogy szlovák/cseh/angol nyelven írt munkájukat lefordíthassák anyanyelvükre, amihez mi támogatást és segítséget nyújtunk. Céljuk az ösztöndíjjal a hallgatók motiválása és segítése, hogy anyanyelvükön is kibővítsék szakterminológiájukat és képesek legyenek az aktív kommunikációra magyar nyelven a szakmájukban.

A részvétellel csak nyerhetünk: tapasztalatot a kutatói munka írásában (és mindennel kapcsolatban, ami ezzel jár), valamint előadásában, fejleszthetjük vitakészségünket, rengeteg jó tanácsot kaphatunk a zsűritől, az életrajzban is feltüntethető (a munkáltatóknál csak plusz pontot jelent), remek élményekkel gazdagodhatunk a programok által, új barátságok alakulhatnak ki és nem mellesleg komoly tárgyi és pénzügyi jutalomban is részesülhetünk. Mindemellett az FTDK-n elért helyezés egyenes utat nyit a magyarországi OTDK felé, ahol az eddigi nyereményeinket hatványoztathatjuk minden téren.

Csobády Csilla

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.